1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Konut satışlarına ilgi günden güne artıyor
Konut satışlarına ilgi günden güne artıyor

Konut satışlarına ilgi günden güne artıyor

Türkiye emlak ile ilgi federasyonunun ileri gelen yetkililerinden olan Hacı Ali Taylan, Tüketicilerin konut satışlarına olan ilgisinin müteahhitleri memnun ettiğini dile getirdi.

A+A-

Türkiye emlak ile ilgi federasyonunun ileri gelen yetkililerinden olan Hacı Ali Taylan, emlak fiyatlarının sürekli değişim içinde olmasının sıkıntı yarattığını belirtti. Emlak sahiplerinin düzenli olarak fiyatları arttırdığını bunun da fiyat üzerindeki pazarlığın bozulmasına neden olduğunu ifade etti.Ayrıca bu durumun hem müşteriyi hem de emlakçıyı mağdur ettiğini de sözlerine ekledi.

Taylan, haziran ayı ile başlayan düşük faizli kredi yardımlarının inşaat alanını olumlu yönden etkilediğini anlattı. Krediler de faiz oranının düşük tutulması ile emlağa olan ilginin arttığını, normalde ayda 5 kişinin ilgilendiği yerlere artık bir günde 10 kişinin baktığını dile getirdi.

Talebin artması ile fiyatlarda da belli bir miktar artış olduğunu ve aslında yaşanılan en büyük problemin sürekli değişim içindeki emlak fiyatları olduğunu paylaştı. Bunun da yapılan pazarlığın bozulmasınaneden olduğunu ve emlakçı ile müşteriyi kötü etkilediğini sözlerine ekledi.

Taylan, fiyatlarda herhangi bir düşüş yaşanmasını da beklemediğini belirtirken stokların da bitmeye başladığını anlattı. Yapılan yeni inşaatlarla da diğer alanların canlanmasına sebep olunacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT