1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Koç Holding’ten Kap’a Açıklama
Koç Holding’ten Kap’a Açıklama

Koç Holding’ten Kap’a Açıklama

Koç Holding, birtakım medya kuruluşlarınca haberi yapılan bir konuda kamuoyuna bilgi verecek önemli bir açıklamada bulundu. Koç Holding, açıklamasını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) yoluyla paylaştı.

A+A-

Açıklama çerçevesinde, birtakım basın organlarında holdingin ortak yönetime tabi durumdaki ortaklıklarından olan Koç Finansal Hizmetler AŞ hisselerinin el değiştirmesiyle ilgili haberler yapıldığına dikkat çekildi. Söz konusu haberlerde, bu hisselerin UniCredit’ten alınmak suretiyle Koç Holding’e ait hale geleceği ve bu yolla Yapı Kredi Bankası’nda çoğunluk hissesinin Koç Holding’te bulunacağı belirtiliyordu. Haberler, iki büyük grup arasındaki ortaklık durumunun biteceğini iddia ediyordu.

Holding, konu kapsamında ilettiği açıklamayla, hissedarlıkla ilgili alternatif durumların dikkate alınması konusunda çaba ve iletişimlerin daima ortaya konulduğunu ifade ederken, bu bağlamda somutlaşmış kararların belirmesi durumunda Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili tebliği uyarınca kamuoyuna beyanda bulunulacağını bildirdi.

Koç Holding, bunlarla beraber, Yapı Kredi sermayesinde dolaylı olarak yahut doğrudan çoğunluk durumuna erişmemek şartıyla, pay alışını içeren KFH ve YKB ortaklık yapılarının tekrar şekillendirilmesiyle ilgili UniCredit ile iletişimlerinin sürdüğünü paylaştı.

Holding, söz edilen meseleyle ilişkili olarak bir yönetim kurulu kararının alınmadığı bilgisine açıklamasında yer verirken, kamuoyuna açıklama iletilmesini zorunlu kılan bir durumun meydana gelmediğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT