1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kimya Sektörü, İhracatta Yine İlk Sıralarda
Kimya Sektörü, İhracatta Yine İlk Sıralarda

Kimya Sektörü, İhracatta Yine İlk Sıralarda

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhratçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister, 2019 senesinde kimya ihracatında çok büyük başarıya imza atıldığını bu seneki hedefleri ise Koronavirüs sebebiyle yeniden düzenlediklerini bildirdi.

A+A-

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhratçıları Birliği’nin ileri gelen isimlerden Adil Pelister, kimya sektöründe bu sene güzel bir büyüme ile etkili bir giriş yaptıklarını paylaştı. Ancak Koronavirüs sebebiyle birçok ülkede üretimin azaldığını ve buna bağlı olarak azalan talep ile her sektörün olduğu gibi kimyanın da kötü etkilendiğini dile getirdi.

Adil Pelister, önceliği sağlığa verdiklerini belirterek milli dayanışma anlayışı içerisinde yönetim kurulu ile birtakım kararlar alındığını açıkladı. Bu alınan kararlar doğrultusunda Türkiye’nin sağlık çalışanlarının yanında olmak için hareket edildiğinin altını çizdi. Yüz bin litre dezenfektanı hastanelere ve Sağlık Bakanlığı’na verdiklerini de duyurdu. Sağlık çalışanlarının virüsten etkilenme riskini azaltmak için çeşitli derneklerle iş birliği yaparak çeşitli yerlere siperlik verildiğini de anlattı.

Pelister, Koronavirüs’ün tüm sektörleri etkilediğini her şeye rağmen ihracata devam ettiklerini ve kimya sektörü olarak en fazla ihracat yapanlar arasında ikinci sırada olduklarını da ifade etti. Koronavirüs’ün ülkeye mart ayı gibi geldiğini ama etkisini en fazla nisan ve mayıs aylarında yaşandığını buna rağmen nisan ayında ihracatta ilk sırada yer aldıklarını açıkladı. Çeşitli hijyen ve temizlik ürünleri ile ilaçlara olan ihtiyacın artmasıyla da kimyanın ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını da ekledi.

HABERE YORUM KAT