1. HABERLER

  2. YEREL

  3. İstanbul Valiliği, Çapa Diş Hekimliği Fakültesi için kararını verdi! Tahliye ediliyor!
İstanbul Valiliği, Çapa Diş Hekimliği Fakültesi için kararını verdi! Tahliye ediliyor!

İstanbul Valiliği, Çapa Diş Hekimliği Fakültesi için kararını verdi! Tahliye ediliyor!

Silivri açıklarından meydana gelen İstanbul depremininden sonra Çapa Diş Hekimliği Fakültesi başta olmak üzere tartışmalı bazı binalar için İstanbul Valiliği’nden kararını verdi.

A+A-

Valilikten yapılan açıklamada Çapa’ da ki 7 binanın tahliyesine karar verildi. Açıklamada Fakültenin bodrum katlarında deniz kumundan elde edilen beton kullanıldığı ortaya çıktığı belirlendi.

Valilik yazılı açıklamasında; “26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan deprem nedeni ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından görevlendirilen teknik ekipler ön tespitleri tamamlamıştır.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ nde Çocuk Acil binasının az hasarlı, diğer 13 binada yapısal hasar olmadığı tespit edildi. Kardiyoloji Enstitüsü (Haseki) Mikrobiyoloji, Laboratuarı Sağlık  Bilimleri Fakültesi (Bakırköy), Veteriner Fakültesi (Avcılar) binalarının az hasarlı olduğu tespit edilmiştir.

Diş Hekimliği Fakültesi’ nde 7 binada yapılan ön tespitte, binaların genel olarak bodrum katlarında deniz kumu kullanıldığı beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca kolonların rutubete bağlı korozyona uğradığını, dökülmeler oluştuğu nedeniyle hem fiziki, hem de deprem açısından önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilip, binalar tahliye edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT