1. HABERLER

  2. YEREL

  3. İstanbul Kayışdağı'nda Korkutan Yangın! 1 hektarlık alan kül oldu
İstanbul Kayışdağı'nda Korkutan Yangın! 1 hektarlık alan kül oldu

İstanbul Kayışdağı'nda Korkutan Yangın! 1 hektarlık alan kül oldu

2020 yazının gelmiş geçmiş en sıcak yazlardan biri olacağı uzmanlar tarafından açıklanmıştı. Sıcak yaz mevsimin ilk ayı geride bırakılırken sıcağın olumsuz etkileri görülmeye başlandı. Elde edilen son bilgilere göre İstanbul’da orman yangını çıktı.

A+A-

 Doğaseverlerin sıkça ziyaret ettiği Kayışdağı’nda çıkan yangın itfaiye tarafından zorluklar içerisinde kontrol altına alınabildi.

İstanbul’da bulunan itfaiye ekipleri son gelen ihbar üzerine işe koyuldu. Duyarlı bir vatandaş tarafından yapılan ihbarda Kayışdağı’ndan dumanlar yükseldiği belirtilmişti. Ekipler muhtemel yangının büyüyüp çevreye zarar vermesini engellemek amacıyla zaman kaybetmeden yola çıktı.

Bölgeye pek çok itfaiye aracı sevk edilmesine rağmen istenilen sonuç alınamadı ve yangın daha da büyümeye başladı. Ekipler bir an önce sonuç alabilmek için itfaiye helikopterini devreye soktu. Helikopter ile birlikte karadan ve havadan yapılan müdahaleler sonucunda yangın söndürülebildi.

  İstanbul Valisi müdahalenin ardından yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda yangının toplamda 1 hektarlık alanı etkilediği bildirildi. Henüz hangi sebeple ortaya çıktığı belirlenemeyen yangının 1 saate yakın bir sürede söndürüldüğü açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT