1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. IMF’nin Yanıldığını Belirten Açıklamalar Dikkat Çekti
IMF’nin Yanıldığını Belirten Açıklamalar Dikkat Çekti

IMF’nin Yanıldığını Belirten Açıklamalar Dikkat Çekti

Köklü finans şirketleri arasında bulunan Alnus’un önde gelen yetkililerinden biri olan Yunus Kaya, IMF’nin Türkiye’nin ekonomik geleceği hakkındaki öngörüsünü değerlendirdi.

A+A-

IMF 3 ay önce yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye ekonomisinin yıl sonuna kadar en az %5 küçüleceğini tahmin etmişti. Örgütün açıklamalarında dünya ekonomisinin de en az yüzde üç küçüleceği belirtilmişti.

Yunus Kaya yaptığı açıklamalarda IMF’nin öngörülerini baz aldı. Yaptığı açıklamalarda sayısal örnekler ve Türkiye’nin güncel tablosu hakkında bilgi veren uzman isim ülke ekonomisinin gidişatı hakkında güçlü beklentileri olduğunun altını çizdi.

Yatırım Araştırma Müdürü olarak ünlü şirkette görevini sürdürmekte olan Kaya, IMF’nin yaptığı tahminlerin yanıldığını ortaya koymak için mevcut sonuçlara bakılması gerektiğini savundu.

Türkiye’nin büyüme verilerinin iyi bir şekilde analiz edildiği taktirde doğru sonuçlara ulaşılabileceğini dile getiren Yunus Kaya, “%5 küçülme” iddiasının yanlış olduğunun kanıtlandığını söyledi. Konuşmasının devamında, Türkiye’nin büyüme verilerinin yakında pozitife geçme ihtimali olduğunu belirten ünlü ekonomist beklentilerinin her zaman pozitif yönde devam edeceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT