1. HABERLER

  2. YEREL

  3. İl sayısı 24'e çıktı! Artık bu illerde de asker uğurlamak yasak!
İl sayısı 24'e çıktı! Artık bu illerde de asker uğurlamak yasak!

İl sayısı 24'e çıktı! Artık bu illerde de asker uğurlamak yasak!

Covid-19 tedbirleri kapsamında asker uğurlamalarına kısıtlamalar gelen şehirlere yenileri eklendi.

A+A-

Sosyal medyada bolca görüntüleri yayımlanan maske ve sosyal mesafe gibi kurallara uyulmadığı asker uğurlamaları bazı şehirlerde yasaklanmıştı. Antalya, İzmir, Muğla, Balıkesir ve Uşak’a da asker uğurlamalarında kısıtlamalar getirilerek toplamda 24 şehirde yasak oldu.

Son açıklama Antalya’da yapıldı. Açıklama doğrultusunda fiziki mesafenin korunamaması başta olmak üzere birçok tedbirlerin alınmadığı asker uğurlama, tören gibi etkinlikler hatırlatıldı. Bu ihmallerin herkesin sağlığını tehlikeye attığı ve hatta ülkece salgına karşı gösterilen üstün başarılara gölge düşürüldüğü de yazıldı.

Alınan karara göre çok fazla oluşan kalabalıklara sebep olan ve sosyal mesafe kuralına uymayı zorlaştıran asker uğurlamalarının yasaklandığı belirtildi. Aynı şeklide kapalı veya açık mekanda eğlenceler yapılmasına, araç ile konvoya ve toplu şekilde yapılan uğurlamalara izin verilmeyeceği açıklandı.

Otogar, hava alanı gibi yerlerde olan asker uğurlamalarına sadece birinci derece yakınların gelebileceği ifade edildi. Birinci derece yakınlar haricinde akraba, arkadaş gibi kişilerin katılacağı toplu vedaların kesinlikle yasak olacağının altı çizildi. Tedbirleri hiçe sayan hareketlerin yapılması durumunda idari ve adli işlemlerin askeri birliğe haberdar edileceği de ifade edildi. Ayrıca 392 lira da ceza kesileceği eklendi.

HABERE YORUM KAT