1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İkinci El Araba Piyasası Hakkında Rahatlatan Açıklama
İkinci El Araba Piyasası Hakkında Rahatlatan Açıklama

İkinci El Araba Piyasası Hakkında Rahatlatan Açıklama

Koronavirüs Pandemisi uluslararası ticaretin yavaşlaması ekonominin dünya çapında zayıflamasına sebep olmuştu. Bu bağlamda en çok etkilenen sektörlerden biriside otomobil piyasasıydı.

A+A-

Türkiye başta olmak üzere normalleşme sürecini başarıyla uygulamaya koyan ülkelerin, oluşan ekonomik zayıflığı en kısa sürede bertaraf edebileceği biliniyordu. Toparlanması gerektiği düşünülen sektörlerden biri olan ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili yetkililerden açıklama geldi.

OYDER’in en yetkili ismi olan Murat Şahsuvaroğlu, otomotiv sektörünün geleceği hakkında yorumlarda ve öngörülerde bulundu. Dünya çapında üretimin durma noktasına gelmesi sebebiyle sıfır araç bulmanın zorlaşması ikinci el araçların fiyatını bir hayli arttırmıştı.

Başkan Şahsuvaroğlu, yavaşlayan üretimin ve tedarik zincirinin pandemi öncesindeki hızına 2020’nin eylül ayında ulaşılabileceğini belirtti. Sıfır araçların tekrardan satışa sürülmesiyle birlikte ikinci el araçların da fiyatının bir hayli düşeceğini sözlerine ekledi.

  Murat Şahsuvaroğlu piyasada talep edilen kadar ikinci el otomobil bulunmadığı için herkesin istediği arabayı şu an almasının mümkün olmadığını belirtti. Sıfır araç kadar ikinci el araçların da azlığından bahseden Şahsuvaroğlu, eylülden itibaren talep edilen araçların beklemek zorunda kalmadan alınabileceğini dile getidi.

HABERE YORUM KAT