1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Haşladığı yumurtanın içerisinden başka bir yumurta daha çıktı! Şok yaşadı!
Haşladığı yumurtanın içerisinden başka bir yumurta daha çıktı! Şok yaşadı!

Haşladığı yumurtanın içerisinden başka bir yumurta daha çıktı! Şok yaşadı!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Tavukçuluk mesleğini hobi olarak icra eden İsmail Öztan, geçtiğimiz hafta yaşadığı olay karşısında şok oldu. Eşine haşlattığı yumurtanın içerisinden bir yumurta daha çıktı.

A+A-

Bursa’nın Mudanya İlçesinde bulunan Trilye Beldesinde yaşayan İsmail Öztan, kendine hobi edinerek yarka cinsi tavuk besliyor. İsmail Öztan, sabah saatlerinde yumurtaları toplamak için kümese giderek hepsini toplamaya başlıyor. O sırada bir tane yumurta diğerlerine göre biraz fazla büyük olunca İsmail Öztan’ ın dikkatini çekiyor.

Çok üstünde durmayıp kahvaltı için yumurtaları eşine veriyor ve haşlamasını istiyor. Ebadı diğerlerinden büyük olan yumurtayı kırdığı zaman şaşkınlığını gizleyemiyor. Yumurtanın içinden bir yumurta daha çıkıyor.

İsmail Öztan, “daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Çift sarılı yumurtayı gördüm de duydum da ama böylesine daha önce hiç rastlamadım. Olduğu gibi saklıyorum gören kim varsa şok oluyor.” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde ki Prof. Dr. Mustafa Tayyar, yumurtayı inceleyerek açıklamada bulundu. Tayyar, böyle yumurtaların çok nadir görüldüğünü, strese bağlı olarak yumurtlama kanalında gelişimini tamamlayan bir yumurtanın daha kanaldan çıkmadan, üstüne erken gelen başka bir yumurta sarısının bırakılmış olması yumurtanın bu şekilde çıkmasına neden olmuş olaceğini ifade ederek, Bu tür yumurtaların tüketimi konusunda herhangi bir zararın olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT