1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Hakkari’de yürütülen ’Kıran Operasyonu’na ATAK desteği
Hakkari’de yürütülen ’Kıran Operasyonu’na ATAK desteği

Hakkari’de yürütülen ’Kıran Operasyonu’na ATAK desteği

Hakkari’de teröristlere yönelik yürütülen Kıran Operasyonu’na Türkiye’nin yerli ve milli helikopteri ATAK, hava desteği verdi.

A+A-

Kıran operasyonu sürüyor. ATAK helikopterleri güvenlik güçlerine tam destek veriyor. Terör örgütü PKK’nın belini kırmak için 19 Ağustos’da Kıran Operasyonu başlatıldı.

Hakkari, Şırnak ve Van illeri kıskaca alındı. Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesabından Hakkari’de Kıran operasyonu kapsamında kullanılan ATAK helikopterleri ve terör hedeflerine yönelik saldırı anlarına ilişkin görüntü paylaştı.

27 Ağustos tarihindeki operasyona ait olan görüntüler de Atak helikopterlerinin tespit ettiği teröristleri imha ettiği anlar yer alıyor. Ayrıca görüntülerde ATAK helikopterlerinin Jandarma, Komando ve Özel Harekât polislerini Hakkari sınırındaki Davuş tepe üs bölgesine indiren helikoptere de eşlik ettiği anlarda yer alıyor.

Çelik Kanatlar görev başında mesajı verilen paylaşım da önemli bir detay dikkat çekti. Yurt içinde terörist avı sürerken Irak’ın kuzeyinde de nefes kesen anlar yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatının koordineli çalışmasıyla Gara bölgesinde tespit edilen 3 terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. 

HABERE YORUM KAT