1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Google En Çok Kullanılan Uygulamalarından Birini Kaldırdı
Google En Çok Kullanılan Uygulamalarından Birini Kaldırdı

Google En Çok Kullanılan Uygulamalarından Birini Kaldırdı

Başta YouTube ve Gmail olmak üzere birçok servisi bünyesinde barındıran ve vazgeçilmez bir arama motoru olan Google, başarısız olarak gördüğü projelerini kaldırmayı planlıyor. Google tarafından kaldırılan son proje ise Google Datally oldu.

A+A-

Öncelikle Google Datally’nin mobil uygulama olduğu bilgisini vermemizde fayda var. Arka planda kendini yenileyen uygulamaları denetleyen Datally, istenmeyen bildirimlerin de önüne geçerek uygulamaların veri kullanımlarını azaltmak için tasarlanmıştı.

Google Datally’nin bu özelliği, internet paketi sıkıntısı çeken kullanıcılar için oldukça avantajlıydı. Uygulamanın en iyi özelliklerinden bir diğeri de, çok acil durumlarda kullanılması için mevcut internet paketinin belli bir kısmını kullanıma engellemesiydi.

Ayrıca uygulama, VPN ile çalıştığı için tüm erilerin akıllı telefonda saklanmasını sağladı. Bu sayede kullanıcıların verileri kontrol edilecek, telefona herhangi bir uygunsuz dosya aktarımı olmayacaktı.

Tüm bu özelliklerine rağmen Datally uygulaması Play Storeden kaldırılarak kullanımına son verildi. Uygulamanın adı da Google’nin başarısız projeleri arasına eklendi. Google, Datally uygulamasının kaldırılmasına yönelik yaptığı açıklamada, uygulamanın kesin olarak kaldırıldığı yönünde bilgi vermezken, uygulama sadece Play Store’den kaldırıldı açıklamasını yaptı.

Ayrıca Datally uygulaması Android 10 ile umumsuzdu.

 

HABERE YORUM KAT