1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Faizin Düşüşü İle Vatandaş Konut Alımına Koştu
Faizin Düşüşü İle Vatandaş Konut Alımına Koştu

Faizin Düşüşü İle Vatandaş Konut Alımına Koştu

Faiz oranlarının düşmesi ile konut satışlarında rekora koşuldu. Yaşanan yoğunluk ile mağduriyet yaşayanlar da oldu.

A+A-

Konutta faizlerin uzun zamandır yaşanan en düşük seviyeye gelmesi ile vatandaş harekete geçti. Ev için ön anlaşma sonrasında kapora ücreti ödeniyordu. Ama kredi tarafından birkaç haftaya tapuda ise 20 kadar gün sonrasında sıkıntı oldu.

Yoğunluktan kaynaklı olarak oluşan durum için İstanbul Emlakçılar Odasının ileri gelen yetkililerinden Nizamettin Aşa, konut alacaklara dair önemli uyarılarda bulundu.Kredi faizlerinin yüzde 0,64 oranında olması ile uzun zamandır yaşanmayan bir düşüş yaşandı. Faiz oranlarının düşüşüne ise en çok ev alma hayali olanlar sevindi. İmkanlardan yararlanmak isteyenler bankalara ve emlakçılara gitmek için sıraya girdi.

Faiz oranlarının düşmesi ile haziran ayının başından temmuz ayına kadar geçen zamanda kredili konut yüz binlere geldi. 2019 senesinin aynı zaman aralığındaki satışlar karşılaştırmak için bakıldığında artışın yüzde 180 oranında olduğu görüldü.

Yaşanan yoğunluklarla birlikte birtakım mağduriyetler de söz konusu oldu. Faiz düşüşünden yararlanmak isteyenlerin kapora su istimali de yaşandı. Ekspertiz raporu gelmemesi nedeniyle krediler çıkmadı ve ön anlaşma olarak kapora ücreti 10 ile 50 bin TL arası ödeyenlerin de parası yandı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT