1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ev kadınları için emekli olmak artık hayal değil!
Ev kadınları için emekli olmak artık hayal değil!

Ev kadınları için emekli olmak artık hayal değil!

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı için vergi muafiyetiyle esnaflık hakkı sağlanıyor. İsteğe bağlı olarak sigorta yardımı ile ilk olarak ev kadınları olmak üzere iş olanağı olmayan veya iş yapmaya ara vermiş primi yetişmemiş olan insanlar emekli olma imkanına kavuşuyor.

A+A-

Ev hanımları ev işleriyle ve ev ortamında yaptıkları üretim ile ekonomiye katkı sağlıyor. Günümüz Türkiye'sinde ev hanımlarına gerek emeklilik olanağı gerek ise esnaflık hakkı sunuluyor.

EVDE OTURARAK DA PRİM SAĞLAYABİLİRSİNİZ

Kişiye bağlı sigorta sayesinde ilk olarak ev kadınları olmak üzere iş olanağı olmayan veya iş yapmaya ara vermiş primi yetişmemiş olan insanlar emekli olma imkanına kavuşuyor. Bunun sağlanabilmesi için iş yapmıyor olmak ya da emekli olmamak, aynı zamanda da bir insanın bu hakları kullanabilmesi için  yaş olarak en az 18  olması yetiyor.

Kişiye bağlı sigortalılar kendi primlerini kendileri ödeyerek gün olarak tamamlayıp emekli olabiliyor. Üstelik kişiye bağlı sigortayı başlangıcını yapmak da çok basit. En yakın Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüğüne uğrayarak bir dilekçe vermesi yeterli sayılıyor.

Kişiye bağlı sigortalılar 1 Ekim 2008 ertesi 4B'li yani Bağ-Kur'lu olarak işleme alınıyor. Bu demek oluyor ki emeklilik hesaplanırken Bağ-Kur koşulları geçerli sayılıyor.

Ödenecek  olan primler geçerli asgari maaşa göre belirleniyor. Bu yıl için en az prim miktarı aylık 818,68 tl. Kişiye bağlı sigortalı olanlar yalnızca emeklilik haklarından değil, diğer işçiler gibi sağlık hizmetlerinden de yararlanıyor.

HABERE YORUM KAT