1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Ev Almak İsterken Ellerindekileri De Kaybettiler
Ev Almak İsterken Ellerindekileri De Kaybettiler

Ev Almak İsterken Ellerindekileri De Kaybettiler

Antalya’da ev satın almak isteyen yaşlı çift 165 bin lirasını dolandırıcıya kaptırdı, şikayetçi oldu.

A+A-

Antalya’da yaşayan Mehmet ve Ümmügülsüm Ersoy çifti kendilerine bir araba aldı. Ersoy çifti geçen ay da ev almaya karar verdi. Arabaları sayesinde tanışan ve paraya ihtiyacı olduğu için evini satmak isteyen M.V. ile anlaştı. Toplamda 285 bin liraya anlaşan çift kaparo ve tapu için dolandırıcı kişiye 30 bin 400 lira verdi. Yaşlı çift, M.V.’yi evlerine davet edip güvenmeye başladı, 5 bin lira da harçlık verdi. Tapu işlemleri yapılmasından önce de ev ücretinden düşüleceği 80 bin liralık arabalarını verdi.

Para verilmesine rağmen işlemlerin bir türlü başlamamasında dolayı şüphelenen çift, dolandırıcı ile tekrar görüştü. Otomobilde görüşme gerçekleşirken M.V. evinin haciz işleminin kalkması için 48 bin 200 lira istedi. Mehmet Ersoy’un isteği geri çevirmesi üzerine iddiaya göre M.V. silah dayayarak tehdit etti. Ardından bankada 50 bin lira kredi çekmek zorunda kalan Mehmet Ersoy, dolandırıcıya bir daha ulaşamadı. Olayı anlayan Ersoy çifti hemen polise giderek şikayetçi oldu.

Yaşlı çift, dolandırıcı şahsı ilk başta oğlu gibi gördüklerini ve hemşehri olduklarını öğrenince güvendiklerini de paylaştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT