1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Edirne'de yılda 5 milyon Tıbbi sülük üretimi yapılıyor
Edirne'de yılda 5 milyon Tıbbi sülük üretimi yapılıyor

Edirne'de yılda 5 milyon Tıbbi sülük üretimi yapılıyor

Edirne İpsala’da 52 bin metrekarelik bir alanda kurulan tesiste tıbbi sülükler üretiliyor. Sülük üretim çiftliğinde yılda yaklaşık 5 milyon sülük üretiliyor.

A+A-

Yurdumuzda tamamlayıcı tıp alanında kullanılmasının yanı sıra Almanya, Rusya ve Güney Kore gibi ülkelere tanesi 5 liradan ihraç ediliyor. Tamamlayıcı tıpta kullanılan sülükler aynı zamanda kozmetikte de kullanılıyor.

2012 yılında kurulan bu çiftlikte sülük üretimi için 17 bin metrekare açık havuz, bin metrekare kapalı alan bulunmakta olup, her şey sülük üretimine uygun olarak, altyapı eksikliği bulunmadan üretim yapılmaktadır.

MSLeeches Sülük Üretim Çiftliği Müdürü Saidamir Bakhramow, “Çiftliğimizde yılda 5 milyon tıbbi sülük üretimi yapılıyor. Yurtdışı ve yurtiçinde hastane ve güzellik merkezlerinde kullanılıyor. Türkiye’ de 40’dan fazla hastaneye sülük gönderiyoruz. Alternatif tıpta da kullanılıyor. Almanya, Rusya ve Güney Kore gibi birçok ülkeye gönderiyoruz. Yoğun talep var. Talepleri karşılamakta zorlandığımız için kapasitemizi genişletmeyi düşünüyoruz. Amacımız ülke ekonomisine katkı sağlamak.” dedi.

Çiftlikte üretilen sülüklerin bir kısmını satıp, bir kısmını da damızlık olarak ayrıldığını, 1 yıl sonra satılacak boya ulaştığını söyledi.

HABERE YORUM KAT