1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dünya mücevher pazarının gözü kulağı İstanbul’da
Dünya mücevher pazarının gözü kulağı İstanbul’da

Dünya mücevher pazarının gözü kulağı İstanbul’da

İstanbul’da Değerli taş ve mücevher birliği konferansı olan ASEAN başladı. Konferans, mücevher dünyasının şampiyonlar ligi olarak tarif edilen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) tarafından bu yıl sekizinci defa organize ediliyor.

A+A-

Toplamda 37 ülkeden 100’ün üzerinde delegenin iştirak etmesiyle yapılan konferans, dünyanın her yerinden gelen sektör oyuncularının buluşmasını sağlıyor. Konferansın açılışında Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay bir konuşma yaptı.

Turagay, ülkemizin 4.4 milyar dolarlık mücevher ihracatı yaptığını, bu ihracatla dünya payının yüzde 4 olduğunu ifade ederek, bu sayıların Türkiye’nin potansiyelini yansıtmadığını ve çok daha yüksek sayılara ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

 Konferansın, işbirliklerinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin potansiyelinin tanıtılması açılarından büyük önem taşıdığının altını çizen Turagay, ülkemizin altın ve gümüşte üretim kapasitesinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ise, mücevher sektörünün ülkeler için önceliğine ve önemine dikkat çekti. Gülle, Mücevher İhracatçıları Birliği ile işbirliklerini ve çalışmalarını attırdıklarını vurguladı.

ASEAN Değerli Taş ve Mücevher Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Suttipong Damrongsakul, konferansı kıtaların kesişme yeri İstanbul’da düzenlediklerinden bahisle, şehrin tarihi değerine ilişkin cümleler kurdu. Bu etkinliğin, ülkeler arası etkileşimi yükselteceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT