1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelerin sayısı her geçen gün artıyor
Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelerin sayısı her geçen gün artıyor

Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelerin sayısı her geçen gün artıyor

Dağa kaçırılan çocukların sorumlu tutulduğu HDP’yi protesto ederek Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Diyarbakırlı annelere, bir aile daha katılarak destek verdi. Oturma eyleminde bulunan aile sayısı 35 oldu. Bir diğer destek de İran’dan katılan 5 aileden geldi.

A+A-

Ailelerin HDP’yi sorumlu tuttukları oturma eylemi, Diyarbakırlı anneler tarafından 3 Eylül tarihinde İl başkanlığı önünde başlayıp hala eyleme devam ediliyor.

Vahide Sunar katıldığı oturma eyleminde açıklama olarak, oğlu Ahmet’ten 5 senedir hiçbir şekilde haber alamadığını, Ahmet’in de dağa kaçırılmış olabileceğini açıkladı.

Vahide Sunar, annelerin evlatlarına kavuşmak için oturma eylemi yaptıklarını görerek, onlara katıldığını bildirdi. Oğlunun yaşayıp yaşamadığını bilmediğini, diğer annelerden cesaret alıp geldiğini ve Ahmet’ten hariç engellide bir evladının olduğunu bildirerek fırsat buldukça HDP il binasının önünde katılım sağlayacağını dile getirdi.

Diğer taraftan oğlu Azat için oturma eylemine katılan annelerden Remziye Akkoyun HDP’lilerin kendisine hakarette bulunduklarını bildirip binaya girmeye çalıştı. İçeri alınmayıp güvenlik görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.
 İran’dan gelen aileler ellerinde çocuklarının fotoğrafları ile 10 kişilik 5 aile olarak HDP Diyarbakır İl Başkanlığının önündeki oturma eylemine katıldı. İran’dan gelen ailelerinin de çocukları PKK terör örgütü İran kanadı tarafından kaçırıldığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT