1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Çorum Maske Denetiminde Sınıfta Kaldı
Çorum Maske Denetiminde Sınıfta Kaldı

Çorum Maske Denetiminde Sınıfta Kaldı

Covid-19 sürecinin daha kontrollü ve hızlı bir şekilde atlatılmasını sağlamak için pek çok şehirde maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Son olarak maske zorunluluğu getirilen illerden biri Çorum oldu.

A+A-

Polisler halkın kurallara uyup uymadığını denetlemek için sokağa çıktı. Yapılan denetimlerde pek çok vatandaşın maske takmadığı ortaya çıktı.

Çorum’da polislerin yaptığı maske kontrolleri İnönü ve Gazi caddelerinde gerçekleştirildi. Vatandaşların pek çoğunun maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı gözlerden kaçmadı. Görevliler kurallara uyması için vatandaşları uyardı. Uyarılara rağmen maske takmayan vatandaşlara ise 900 Türk Lirası ceza verildi.

Polislerin kontrolleri gerçekleştirdiği bölgede vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bulunan spiker Ergül Arslan ise halka çağrıda bulundu. Koronavirüsün yoldan geçen herhangi birinde olabileceği, bunun test yapmadan bilinemeyeceğini söyleyen Arslan, vatandaşların kendilerini ve başkalarını korumak için maske kullanmaları gerektiğini söyledi.

Para cezasının caydırıcı etkisi olduğunu belirten Arslan, gençlerin maske takma konusunda daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Bunun yanında sokakta dolaşarak maskesi olmasına rağmen koluna takan ya da çantasında taşıyan vatandaşları uyardı.

HABERE YORUM KAT