1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çevre kanununa aykırı hareket eden tesislere büyük cezalar verildi
Çevre kanununa aykırı hareket eden tesislere büyük cezalar verildi

Çevre kanununa aykırı hareket eden tesislere büyük cezalar verildi

Ülke genelinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan kapsamlı denetimler sonucunda, Çevre Kanunu’na muhalefet ettiği tespit edilen tesislere toplam 101 milyon 308 bin 331 lira para cezası kesildiği belirtildi. Bu cezalar, 9 ay boyunca yapılan denetimlerde tespit edilen 5 bin 13 tesise kesildi.

A+A-

Ülke genelinde tesislerin çevre mevzuatının ilgili hükümlerine uygun hareket edip etmediğini düzenli olarak denetleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu denetimler sonucunda gerekli gördüğü hallerde tesislere idari para cezaları veya faaliyeti durdurma yaptırımı uygulayabilir.

Bu kapsamda yapılan denetimlerde, 183 işletmeye faaliyeti durdurma yaptırımı uygulandığı ifade edildi. Yapılan denetimlerde, gürültü denetimi başlığı öne çıktı. Bu başlıkla yapılan denetim sayısı 2 bin 884 olarak açıklandı. Gürültü denetimini egzoz denetimi takip etti, o da 652 sayısına ulaştı.

Ülke genelinde, idari para cezaları göz önüne alındığında, en büyük ceza 40 milyon 302 bin 704 lira ile “atık” başlığı altında verildi. Sırasıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Tekirdağ ve Bilecik, tesislerine en çok ceza kesilen iller olarak ortaya çıktı. 

HABERE YORUM KAT