1. HABERLER

  2. YEREL

  3. ‘Çeşme’den sakız damlıyor
‘Çeşme’den sakız damlıyor

‘Çeşme’den sakız damlıyor

Çeşme belediyesinin başlattığı proje ile ülke ekonomisine katkıda bulunması ve ekonomik katkısı çok olan damla sakızı ilk mahsulleri toplandı.

A+A-

Tatil cennetinde uygulamaya geçilen projede 200 yıllık sakız ağaçlarından damla sakızı hasadı yapılıp ülke ekonomisine katkı sağlanmaya başlandı.

İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan uzunca süredir ürün elde edilmeyen sakız ağaçlarını hayata geçirilen proje sayesinde tekrar ürün verir hale getirildi. Proje 40 yıldır sakız üretilmeyen yaklaşık 110 ağacın bulunduğu Rumlardan kalma mahallede bakımları itinalı bir şekilde yapılan ağaçlardan ürün elde edilir duruma getirildi.

 Hasat için geleneksel yöntemlerle çizik atılan ağaçlarda ürünün özü elde edildi. Sıvı formda hasat edilen ve kuruyup damla şeklinde yere düşen sakızlar işçiler tarafından tek tek elde toplanıyor. Toplanana sakızlar temizlik işlemine alınıyor.

Gerekli birkaç aşamalı işlemden geçtikten sonra ambalajlanıp satılmaya hazır hale getiriliyor. Kilosunun 300 Euro’dan satışa çıkarılacağı edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT