1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borç Kapatma Kredisi Nedir?
Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Kredi kullanmış olan banka müşterileri kimi zamanlarda bankalarını değiştirmelerinden veya ek kredi alma veya kredi yapılanması durumlarından ötürü borçlarını borç alarak kapatma yolundan ilerleyebilir. Bu durumda banklar literatüründe borç kapatma veya borç transferi kredisi olarak da adlandırılır.

A+A-

Çalışmakta olduğunuz bir bankadan mesela maaş hesabınızın farklı bir bankaya transfer edilmesine bağlı olarak  yeni çalışmaya başladığınız bankada size kolaylık sağlayabilir.

Bu durumda ise yeni çalıştığınız bankaya da mevcut olan borcunuzu kapatmak için başvuruda bulunarak yeni bir çalışmaya başladığınız bankadan kredi kullanabilirsiniz. Bu işlem için ise banka şubesinden doğrudan konuşma yapmanız sizin için daha yararlı olacaktır.

Çünkü diğer bankadaki borcunuz yeni bir krediye başvuruşunuzun olumsuz neticelenmesine neden olabilecekken banka şubesi mevcut olan borcunuzu kapatmak için kredi kullandığınızı belirterek başvuru yapmanız için kredinize onay çıkmasını sağlayabilir.

Borç kapatma kredisine başvurunuzu yapmadan önce borcunuzun bulunduğu bankanızdan mali durumunuzu gösteren bir belge almanızı ve kredinin tamamını kapatmak için ne kadar bir miktarda kredi çekmeniz gerektiğini gösteren bir hesap dökümü çıkarmanız ve yeni bir kredi başvurusu sürecini rahatlatabilecek bir ayrıntıdır.

Fakat yeni kredi alacağınız banka diğer bankanızdan borcunuzu kapattığınızı gösteren belge isteyebilir. Her ne kadarda yeni bir krediniz onaylandıktan sonra diğer bankaya olan borcunuzu kapatıp belgeyi alacakta olsanız yeni borcun kapandığını gösteren belgenin kredi onay süresince bir etkisi olmasa bile de bu belgeyi yeni bankanıza ibraz etmeniz gerekir. Bu durum bankada olumsuz bir etki bırakmanızın önüne geçer.

Her ne kadar borcun borçla kapatılması olumsuz bir duruma neden oluyormuş gibi görünse de faiz oranlarında ki farklılıklar aslında finansal durumunuza olumlu bir şekilde etki edebilir. Ancak yeni bir borcunuzun açılmasına neden olacak ve ödeme sürecinizde uzama oluşacağı için ayrıntılı bir değerlendirme yapmanızı öneririz.

HABERE YORUM KAT