1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Pekcan, İhracat Oranlarında Artış Olduğunu Duyurdu
Bakan Pekcan, İhracat Oranlarında Artış Olduğunu Duyurdu

Bakan Pekcan, İhracat Oranlarında Artış Olduğunu Duyurdu

Ticaret bakanı Ruhsar Pekcan, haziran ayında yapılan ihracatın yüzde otuz beş oranında arttığını belirtti. Araç ve konutlardaki fiyat farklılığı üzerinde çalışılacağını da açıkladı.

A+A-

  Ticaret bakanı bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sebebiyle ekonomide olumsuz gelişmeler yaşandığını anlattı. Türkiye’de de yaşanan bu olumsuz gelişmelerin ise haziran gibi geçmeye başladığını ifade etti. Buna örnek olarak ise ihracat oranının yüzde otuz beş arttığını verdi. Otomobil ve konut satışlarında fiyat farklılıklarının yaşandığını bunun için de diğer bakanlıklarla ortak çalışılacağını ekledi.

  Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı açıklamasında Koronavirüs’ün her yerdeki ekonomiye olumsuz etkiler yaptığını ve bizim de bunu mart ayı itibariyle fazlasıyla hissettiğimizi dile getirdi. Ama yine de geçen yıl haziran ayı ihracat oranlarına göre artış yaşandığını anlattı. Tekstil, demir çelik, elektrikli aletler, makine ve hazır giyim de özellikle artış yaşandığını belirtti. İngiltere, İran ve Rusya’nın ise en fazla ihracat yapılan ülkeler olduğunu da paylaştı.

  Bakan Pekcan, Koronavirüs döneminde sağlık alanında ön plana çıkıldığı gibi ekonomi alanında da başarıların örnek olduğunu açıkladı. Avrupa Birliği’nin ise ticaret konusunda partner olduğunu ve Gümrük hakkında yenilemeler yapılmasının istendiğini de ekledi. Son olarak da Bakan Pekcan, fiyat artışları hakkında gelen şikayetlerin dikkate alındığını ve maske kumaşında vergilerin kaldırıldığını da söyleyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT