1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın Piyasasıyla İlgili Dikkat Çeken Öneri
Altın Piyasasıyla İlgili Dikkat Çeken Öneri

Altın Piyasasıyla İlgili Dikkat Çeken Öneri

Düğün sezonu yaklaşırken salgın korkusunun yanında altının yükselişi de insanların canını sıkmaya başladı. Ünlü ekonomist İslam Memiş, altının gidişatı ile ilgili yaptığı açıklamalarda; artışın kısa bir süre sonra yavaşlayacağını, temmuz ayı gibi de tersine döneceğini dile getirdi.

A+A-

Düğün yapmak 2020’nin mart ayından itibaren bir süreliğine yasaklanmıştı. Normalleşme sürecinde atılan adımlar kapsamında düğün salonlarının 1 Temmuz 2020 tarihinde tekrar çiftlere açılacağı açıklanmıştı.

Ancak yapılacak düğünlerin sosyal mesafe kapsamında gerçekleştirilmesi gerektiği yönetmelikte belirtilmişti. Kısıtlamalara rağmen pek çok düğün salonu temmuz ayı için boş günün kalmadığını bildirmişti. Düğünlerde takılacak altınlara talep artınca altın fiyatları konusunda vatandaşlar endişelenmeye başladı.

Altın fiyatları ile ilgili açıklama yapan ekonomist İslam Memiş, düğünlerin altın fiyatlarına herhangi bir etkide bulunmayacağını, aksine temmuz ayında düşüş beklediğini belirtti. Altın fiyatlarında yaşanabilecek düşüşün alım fırsatı doğuracağını dile getiren İslam Memiş, bu dönemde alım yapanların orta ve uzun vadede büyük kazançlar sağlayacağını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT