1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın Fiyatları Hakkında Uyarı Geldi
Altın Fiyatları Hakkında Uyarı Geldi

Altın Fiyatları Hakkında Uyarı Geldi

Dünya çapında yaşanan salgın sebebiyle ekonomide dalgalanmalar meydana gelmişti. Bu dalgalanmalardan en çok etkilenen altın hakkında uyarı geldi.

A+A-

Koronavirüs salgını 2020 yılının ocak ayından itibaren kademeli bir şekilde ekonomi üzerinde etkisini göstermeye başlamıştı. Salgının yayılmasını engellemek amacıyla durma noktasına getirilen ticaret ve üretim etkinin katlanarak artmasına sebep olmuştu. Etkinin en çok görüldüğü sektörlerden biri olan altın piyasası ülkemizde de sıkı bir şekilde takip edilmekteydi. Altın piyasası hakkında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uzman ekonomistler tarafından yapılan açıklama uyarı niteliğindeydi.

Altın fiyatları hakkında yapılan açıklamada Amerika Birleşik Devletleri’ndeki vaka ve istihdam oranları dikkate alındı. Son günlerde beklenenin çok daha üzerinde koronavirüs vakası çıkmasına bağlı olarak istihdam oranının düşeceği beklenmekteydi. Ancak elde edilen veriler istihdam konusunda telaşlanıldığı kadar bir problem olmadığını ortaya koydu. Buna bağlı olarak gümüş ve altın başta olmak üzere pek çok madenin değerinin arttığı açıklandı.

  Altın fiyatlarının yükselmeye devam etmesine bağlı olarak dört hafta boyunca kar elde edilen maden olmayı başardı. Piyasanın beklendiği şekilde deva etmesine bağlı olarak altının kazandırmaya devam edeceği açıklandı. Türkiye’de yaz sezonunda yapılan düğünlerin fazla olması sebebiyle altın fiyatlarının ekstra yükseleceği bekleniyor. Bazı ekonomistler altının sert bir kırılmayla düşüşe geçeceğini söylese de genel kanı olarak tırmanışın sürmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT