1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Adana Lezzet Festivali’ne Ev Sahipliği Yapıyor
Adana Lezzet Festivali’ne Ev Sahipliği Yapıyor

Adana Lezzet Festivali’ne Ev Sahipliği Yapıyor

Adana Valiliği’nin düzenlediği ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen “Adana Lezzet Festivali” yurtiçi ve yurt dışından gelecek konuklarını ağırlamaya hazır.

A+A-

4-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve toplamda 12 ülkenin yer alacağı festivale Avrupadan 10, Uzak Doğudan 2 ülke katılacak.

Tüm Halk Davetli

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın “Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla başlatılan Uluslararası Lezzet Festivali bu yıl 3. kez düzenleniyor. Adana Valiliği, bu organizasyona “tüm halk davetli” dedi.

Bu yıl düzenlenecek festivalin çok heyecanlı geçeceğine vurgu yapan Vali Demirtaş, “Festivalimiz son iki yılda olduğu gibi, bu yılda da çok renkli ve heyecanlı geçecek. Vatandaşlarımızdan ricam, 4-6 Ekim tarihleri arasında festivalimize katılım sağlasınlar ve envai çeşit lezzetin tadına baksınlar” dedi.

Ayrıca Adana’nın tam bir kültür şehri olduğunu belirten Vali Demirtaş, kültür zenginliğinin yemeklere de yansıyacağını, yemeklerdeki zenginliği Türk halkı ve yurt dışından gelecek insanlarla paylaşmak istediklerini söyledi.

Bu yıl düzenlenen festivalin uluslararası düzeyde gerçekleşeceğini belirten Vali Demirtaş,”Akdeniz havzasında bulunan 10 Avrupa ülkesini özellikle davet ettik. Çukurova’nın kültürünü ve lezzetlerini başta bu ülkeler olmak üzere, tüm Dünya’ya tanıtma gayretindeyiz. Uzak Doğu’dan da 2 ülkeyi davet ederek toplamda 12 ülke ile Adana Lezzet Festivali’ni gerçekleştireceğiz. Ayrıca bu festival, ülkeler arası barış ve toplum kültürünün kaynaşması için çok önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT