1. HABERLER

  2. YEREL

  3. 24 Ocak Elazığ depremi: Depremin ardından neler yaşandı, kaç kişi hayatını kaybetti?
24 Ocak Elazığ depremi: Depremin ardından neler yaşandı, kaç kişi hayatını kaybetti?

24 Ocak Elazığ depremi: Depremin ardından neler yaşandı, kaç kişi hayatını kaybetti?

Türkiye, dün akşam saatlerinde Elazığ’dan gelen son dakika depremiyle sarsıldı. Kandilli Rasathanesini açıkladığı rakama göre deprem 6,8’lik şiddetle meydana geldi.. Deprem çevre illerde yoğun olarak hissedildi.

A+A-

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde akşam saat 20.55 sularında bir deprem meydana geldi. AFAD depremin yerin 6.7 km altında 6,8’lik oranla olarak gerçekleştiğini açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini ise 5 km olarak açıkladı. Deprem  Diyarbakır, Malatya, Tunceli, Bingöl, Mardin, Bitlis, Suriye ve Irak’tan hissedildiği belirtildi. Depremin ardından yetkililer 97 artçı depremin daha aynı fay hattı üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.

VATANDAŞLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Depremin ardından vatandaşlar panikle sokaklara döküldü. Bir çok vatandaş geceyi sokaklarda geçirdi.

4 BAKAN BÖLGEYE GİTTİ

Depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’a krizi masası oluşturdu. Buradan gelişmeleri an be an takip ederek sürekli kamuoyunu bilgilendirdi.

ELAZIĞ DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

AFAD: 2 ÖLÜ, 1030 YARALI

Afet Koordinasyon merkezi (AFAD) Elazığ'da depreme ilişkin yaptığı son açıklamada, 41 kişi hayatını kaybetiğini 1607 kişinin yaralandığını, 45 kişi ise enkazdan sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta şu ana kadar incelenen 30 bin 848 binadan 547’sinin yıkıldığı, 6 bin 270’inin ağır hasar aldığı, 962’sinin orta, 10 bin 273’ünün de az hasarlı olduğu aktarıldı. Acil olarak yıkılacak bina sayısı ise 180 olarak açıklandı.

TÜRKİYE ELAZIĞ İÇİN SEFERBER OLDU

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası tüm ülke bölgeye yardım göndermek için seferber oldu. Birçok insan yardım kampanyalarına destek verirken, AFAD düzenlenen yardım kampanyası sonucunda 79 milyon 600 bin 16 lira yardım toplandığını açıkladı.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT