1. HABERLER

  2. YEREL

  3. 2020 yılının Kurbanlıkları Görücüye Çıktı
2020 yılının Kurbanlıkları Görücüye Çıktı

2020 yılının Kurbanlıkları Görücüye Çıktı

Kurban Bayramı’nın yaklaşması sebebiyle kurbanlıklar ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler Şanlıurfa’da açılan hayvan pazarına akın etti.

A+A-

Hayvancılık denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri olan Şanlıurfa’da kurbanlıklar görücüye çıktı. Aylardır bayram için yetiştirilmekte olan hayvanların fiyatlarını merak eden vatandaşlar, hayvan pazarına büyük ilgi gösterdi.

Eyyübiye semtinde yer alan hayvan pazarında yer bulmak için güneş daha doğmadan yola çıkan besiciler adeta birbiriyle yarıştı. Emeklerinin karşılığını görmek isteyen besiciler hayvanlarını hem şehir içine hem de şehir dışına satabilmek için büyük uğraş gösterdi.

Hayvancılık konusundaki başarısıyla bilinen Şanlıurfa’ya Akdeniz bölgesi başta olmak üzere pek çok noktadan müşteri geldi. Kurbanlıkları kendi gözleriyle görmek isteyenler kadar büyükşehirlerden sipariş edenler de vardı. İstanbul ve Ankara’dan çok yoğun bir şekilde küçükbaş hayvan talebi olduğunu belirten besiciler, ürün kalitesinin Türkiye çapında bilinmesinden memnun olduklarını ifade etti.

Besicilerden kurbanlık fiyatları hakkında da bilgiler alındı. Küçükbaş kurbanlıkların genellikle 1200 Türk Lirası olduğunu belirten besiciler, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının ise 9000 Türk Lirası’ndan başladığını ifade etti. Pandemi sebebiyle fiyatlarda herhangi bir değişiklik olup olmadığı sorulduğunda ise bu yılki fiyatlar ile geçen seneki fiyatlar arasında bir fark olmadığı dile getirildi.            

HABERE YORUM KAT