1. HABERLER

  2. YEREL

  3. 108 Yaşındaki Emine Nine, Uzun Ve Sağlı Yaşamın Tüyolarını Verdi
108 Yaşındaki Emine Nine, Uzun Ve Sağlı Yaşamın Tüyolarını Verdi

108 Yaşındaki Emine Nine, Uzun Ve Sağlı Yaşamın Tüyolarını Verdi

Osmaniye’de yaşayan 108 yaşındaki Emine Kederoğlu, uzun hayatını güzel beslenme ve hayata karşı duyduğu sevgiye borçlu.

A+A-

Osmaniye’nin ilçesi olan Kadirli’de hayatını sürdüren Emine Kederoğlu 108 senelik yaşamını güzel ve doğal beslenmesine, çalışmasına ve hayatı sevmeye bağladı. Emine Kederoğlu, 5 çocuğunun ve 14 tane de torunun olduğunu anlattı. Hayat arkadaşını ise 20 yıl önce kaybettiğini şu anda oğluyla birlikte yaşadığını belirtti.

  Uzun yaşamın tüyolarını veren Kederoğlu, her gün sabah ezanıyla uyanıp namazını kıldığını, ve  Kur’an-ı Kerim okuduğunu paylaştı. Tereyağı, süt, bal, peynir gibi yiyeceklerle kahvaltı yaptığını sonrasında da ev işleriyle ilgilendiğini ifade etti. Yemeyi çok sevdiğini ve perhiz yapmadığını anlattı. Canının istediği gibi yaşadığını hep yaylalarda gezdiğini dile getirdi. Yaşlılığın çok zorlayıcı olduğunu ve gençlik gibisinin olmadığını, kıymetini bilmek gerektiğini vurguladı.

  Kederoğlu, okuma ve yazmayı öğrenmeyi çok istediğini bu hayaline ise 60 yaşında kavuştuğunu büyük bir mutlulukla paylaştı. Emine Kederoğlu’nun 75 yaşındaki oğlu da, annesinin herhangi bir sağlık problemi bulunmadığını, her işini kendisinin yapabildiğini açıkladı. Annesinin hiçbir şeyi kafasına takmadığını, organik yiyeceklerle beslendiğini de ekledi. Ayrıca annesinin istediği her yere götürdüklerini Türkiye’de birçok yeri gezme imkanı bulduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT