1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yuttuğu sarımsak yüzünden canından oluyordu!
Yuttuğu sarımsak yüzünden canından oluyordu!

Yuttuğu sarımsak yüzünden canından oluyordu!

Yakınlarının tavsiyesi üzerine hergün bir diş sarımsak yutan Turan Pütün, yuttuğu sarımsağın boğazına takılmasıyla az kalsın canından oluyordu.

A+A-

45 yaşındaki Turan Pütün, gastrit probleminden dolayı yakınlarının önerisi üzerine bir diş sarımsağı çiğnemeden yuttu. Üç gün boyunca yediği, içtiği ne varsa hepsini kusmaya başladı. 3 günün sonunda sarımsağın büyük olması nedeni ile boğazına takıldığını fark edip kendi imkânlarıyla çıkaramayınca, Bağcılar’ da özel bir hastaneye gitti.

Pütün, “ Köpük halinde kusmaya başladım üç gün kendi çabalarımla çıkarmaya çalıştım ama başaramadım, kanser veya yara yapmasından çok korktum. O yüzden doktora geldim. Arkadaşımın tavsiyesi ile bu işlemi uyguladım bir daha doktora danışmadan bir şey yapmam.” dedi.

Prof. Dr. Vedat Göral, “Hastamızın geçen hafta mide yanması için sarımsak yemesi önerilmiş. Bir diş sarımsağı yutmuş ama büyük olmasından dolayı mideye inmeyip yemek borusunu tıkamış. Hasta bize geldiğinde midede yanma, yutma güçlüğü ve göğüs kafesinde ağrı şikâyeti ile geldi. Hemen endoskopi yaptık. Ben yaklaşık 20 – 25 senedir endoskopi yaptım ilk defa yemek borusunda sarımsak kaldığını gördüm. Sarımsağın takılı kaldığı yerde yaralar meydana gelmiş. Biraz daha kalsaydı hayati tehlikeye neden olabilirdi. Endoskopi ile sarımsağı mideye aktardık. Hayati tehlikeyi önlemiş olduk.” dedi.

HABERE YORUM KAT