1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. WhatsApp gelen fotoğrafların galeriye kaydedilmesi kapatma engelleme
WhatsApp gelen fotoğrafların galeriye kaydedilmesi kapatma engelleme

WhatsApp gelen fotoğrafların galeriye kaydedilmesi kapatma engelleme

WhatsApp gelen fotoğrafların galeriye kaydedilmesi bazen canımızı sıkabilir. Zira rehberiniz gerçekten kabarıksa her hafta gelen resimli cuma mesajları hafıza alanınız şişirebilir işte bu yüzden WhatsApp gelen fotoğrafların galeriye kaydedilmesi kapatmak isteye bilirsiniz. Bu yazımızda bu işlemi anlatacağız.

A+A-

WhatsApp vasıtasıyla arkadaşlarınıza göndermiş olabildiğiniz görsellerin yada arkadaşlarınızdan almış olabildiğiniz görsellerin galeri görselleri aralarında görüntülenmesi yer yer fazla can sıkıcı bir durum olabilmektedir. 

Sonuç olarak WhatsApp vasıtasıyla göndermiş olabildiğiniz yada aldığınız özel görseller olabilmektedir ve cep telefonunuz üstünde bulunan görselleri karıştıran herhangi biri hata sonucu WhatsApp görsellerinizi de görüntülenebilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istememekteyseniz hem Android hem de iOS makineleriniz üstünde bunun önüne geçebilirsiniz.

WhatsApp gelen fotoğrafların galeriye kaydedilmesi kapatma engelleme nasıl yapılır?

iOS makineleriniz üstünde bu işlemi gerçekleştirmek olabildiğince kolay.

Tek yapmanız gerekmekte olan şey WhatsApp >> Ayarlar >>Sohbet Ayarları >> Gelen Medyayı Kaydet opsiyonunu kapamaktır.

Bu sayede bundan sonrasında WhatsApp beraberinde göndereceğiniz yada WhatsApp üstünden alacağınız medya belgeleri galeri yada albümler üstüne kaydedilmeyecektir.

Android makineleriniz üstünde aynı sonuca ulaşabilmek için az daha değişik bir yol izlemeniz gerekmektedir.

ES File Explorer gibi bir dosya yöneticisi sayesinde video ve görsellerinizin bulunmuş olduğu klasör içerisine girerek ".nomedia" isimli yeni bir dosya oluşturmanız gerekiyor. Bu sayede bu işlemi yaptığınız klasörler galeri üstünde görüntülenecektir.

WhatsApp Telefon Numarasını Değiştirmek

Telefonunuzu değiştirmemiş olabildiğiniz halde telefon numaranızı değiştirmiş olabilirsiniz. Bu noktada WhatsApp'ı akıllı cep telefonunuz üstünden kaldırarak baştan geri yüklemektense, yalnızca WhatsApp üstünde kullanıyor olmakta olabildiğiniz telefon numarasını değiştirmeniz yeterlidir. Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için WhatsApp üstünde gerekli seçenekler vardır. Peki WhatsApp telefon numarası ne şekilde değiştirilir?

WhatsApp Numara Değiştirme

Hem Android hem de iOS makineleriniz üstünde WhatsApp >> Ayarlar >> Hesap >> Numarayı Değiştir opsiyonuna tıkladıktan sonrasında ilgili talimatları izleyerek, çabuk ve basit olarak telefon numaranızı değiştirebilirsiniz. Yeni telefon numaranızı onayladıktan sonrasında, tüm sohbet geçmişiniz, gruplarınız ve bireyleriniz kendiliğinden yeni telefon numaranıza tanımlanacaktır.

WhatsApp Mesajlaşma İstatistiklerine Ulaşın

Birfazla akıllı telefon kullanıcısının en takıntılı olduğu noktalardan biri; rakamlar ve istatistiklerdir. WhatsApp üstünde en fazla kimlerle mesajlaştığınızı yada her gün kaç adet mesaj attığınızı hiç merak etmiş miydiniz? yada tüm bu bahsetmiş olduğum istatistiklere basitçe erişebileceğinizi biliyor muydunuz?

HABERE YORUM KAT