1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Whatsapp silinen mesajları geri getirme programı var mı?
Whatsapp silinen mesajları geri getirme programı var mı?

Whatsapp silinen mesajları geri getirme programı var mı?

Dünyanın en güvenilir mesajlaşma uygulaması Whatsapp’da silinen mesajları geri getirmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz?

A+A-

Whatsapp, akıllı telefonlar için geliştirilen mesajlaşma uygulamasıdır. Dünyanın tercih ettiği Whatsapp’ı  kullananlar silinen mesajları geri getirme programı arıyor. Peki gerçekten bu mümkün mü? Whatsapp silinen mesajları geri getirme  programı var mı? İşte bu yazımızda bu konuda detaylı bilgileri size aktaracağız.

WHATSAPP SİLİNEN MESAJLARI GERİ GETİRMEK MÜMKÜN MÜ?

Öncelikle bunun mümkün olduğunu size açıklayalım. WhatsApp sohbet geçmişini  geri getirebilmek için yedekleme yapılmış olması gerekli. Şayet siz yedeklemeyi manuel olarak kapatmadıysanız, Whatsapp bunu sizin için otomatik olarak her sabah saat 04:00’da yapıyor. Ancak bunu kapattıysanız işte o zaman işiniz bir zor.

Böyle bir durumda sohbet geçmişinizi geri getirmeniz pek mümkün değil.  Çünkü whatsapp sohbet geçmişinizi kendi sunucularında saklamaz. Böyle bir durum içinde WhatsApp'a başvurmanız maalesef mümkün de değil.  

PEKİ HANGİ CİHAZDA SİLİNEN MESAJLAR NASIL GERİ GETİRİLİR?

WhatsApp kullanıcılarına sohbet yedeği tutma özelliği sunuyor. Bu sayede WhatsApp konuşmalarını silenler bu yedeği kullanarak geri döndürebiliyor.

WHATSAPP'TA SİLİNEN MESAJLAR GERİ GETİRME

İOS

WhatsApp'ta silinen mesajları geri getirmek için sohbet yedeğini kullanmak en pratik yol olur. iPhone'lar da iCloud yedekleme de kullanılabilir.

Yedekleme yaptıysanız telefonunuzdan uygulamayı kaldırıp yeniden yüklediğinizde WhatsApp mesaj yedeği bulunuyor ve otomatik olarak "Geri Yükle" seçeneği sayesinde bu işlem gerçekleştirilebiliyor.

ANDROİD

Android işletim sistemli cihazlarda da Mesajlarınızın saklandığı son yedeğinizi yüklemek için Whatsapp'ı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekiyor. Yeniden kurulum sırasında Whatsapp mesaj yedinizi  bulacak ve size yüklemek isteyip istemediğinizi soracak. “Geri Yükle” seçeneğine tıklayarak silinen mesajlarınızı geri getirebilirsiniz.

Eğer yeni kurulum sırasında geri yükleme seçeneği gelmiyorsa SD kartınız veya sohbet geçmişiniz bozulmuş, yedekleriniz çok eski olabilir veya sohbetlerinizi yedeklediğiniz telefon numarası başkadır. Bu durumda mesajları geri getirme mümkün değildir

Whatsapp silinen mesajları geri getirme programı var mı?

İnternette çeşitli resimli anlatımlarla çeşit programlar bulunuyor. Ancak bu programların güvenliği konusunda bir çok konuyu düşünmeniz gerekiyor. Zira arka planda uygulamanın ne yapacağını hiç kimse bilemez.

Örneğin: özel mesajlarınızı uygulamayı geliştirenler kendilerine email atabilirler. Bu durumda gerçekten mağduriyet yaşayabilirsiniz. Sondakika.net.tr ailesi olarak Google play store haricinde 3.parti uygulamalar yüklememenizi tavsiye ederiz.

Whatsapp Hakkında

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlararası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama; 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi İnternet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj ve belge göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği, Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.

Facebook tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar USD karşılığında satın alınmıştır.[2] Bu satın alma işleminin bazı kişisel hakları ve bilgi mahremiyetini savunan gruplar tarafından durdurulması istenmiştir. Mark Zuckerberg yaptığı açıklama ile WhatsApp'ın 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT