1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Hackerlerin Whatsapp Gold hilesine dikkat!
Hackerlerin Whatsapp Gold hilesine dikkat!

Hackerlerin Whatsapp Gold hilesine dikkat!

Mesajla uygulaması anlamında dünyanın tercihi WhatsApp’da yeni bir virüs ortaya çıktı. İsmi Whatsapp Gold.. Peki Whatsapp gold nedir? Telefona ne yapar? İşte detaylar haberimizde.

A+A-

Whatsapp Gold adı altında birden hızla yayılmaya başlayan bir virüs türedi. Virüsün henüz kaynağı bilinmiyor. Uygulama oltalama yöntemi denilen yöntemle telefonunuza mesaj atılarak indirtilmesi sağlanıyor. Link tıkladığınızda sanki google playden indiriyormuşsunuz gibi gösteriyor. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Bu uygulama telefon indirildiğinde kredi kartı bilgileriniz başta olmak üzere Kişisel bilgilerinizin çalınması, telefonunuza virüslü uygulamaların yüklenmesi, aşırı mobil veri kullanımı gibi sonuçları doğruyor.

Whatsapp Gold nedir?

WhatsApp Gold’un hackerler tarafından geliştirilen whatsapp’a ait özel bir versiyon olduğuna ve ek özellikler sunduğuna dair çeşitli yollarla indirtilmeye çalışılan bir uygulama… Ancak whatsapp’ın resmi olarak böyle bir uygulaması bulunmuyor. Uygulama hackerlerin geliştirdiği kullanıcıların özel bilgilerini çalmak için oluşturulan fake bir uygulama.

Uygulamanın kullanıcılar tarafından indirilmesini sağlamak amacıyla video arama özelliği, yeni emoji karakterleri, geliştirilmiş güvenlik özellikleri gibi gerçek olmayan iddialar var. Ancak WhatsApp’ın internet sitesinde “WhatsApp Gold” şeklinde özel bir versiyondan bahsedilmiyor.


Buradaki bannerde görüldüğü gibi özel özellikler sunduğu söylentileriyle indirmeniz isteniyor...

Whatsapp Gold indirdiyseniz dikkat!

Eğer sizde whatsapp gold veya whatsapp plus adı altında bir uygulama telefonunuza indirdiyseniz, en kısa sürede telefonunuzu sıfırlayın veya format atın.. Henüz hangi ülkelerin bu virüsten etkilendiği ve kaç kişiye bulaştığına dair net bilgiler bulunmuyor.

 

HABERE YORUM KAT

İlgili Haberler