1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Uzman psikologlar kitap okumanın faydalarıyla ilgili elde edilen sonuçları açıkladı
Uzman psikologlar kitap okumanın faydalarıyla ilgili elde edilen sonuçları açıkladı

Uzman psikologlar kitap okumanın faydalarıyla ilgili elde edilen sonuçları açıkladı

Alanında uzman psikologlar kitap okumanın faydalarıyla ilgili elde ettiği bilgileri sizler için yayınlıyoruz.

A+A-

*Hergün düzenli olarak kitap okuma alışkanlığını yerine getiren bir bireyin sıkılması zaten söz konusu dahi olamaz. Evde, otobüste, metroda canınızın sıkıldığını hissettiğiniz bir anda, bir kitabın kapağını açmak sıkıntınızı gidermeye yetecektir ve bu zihninizin sadece birkaç dakika içinde açılmasına sebebiyet verecektir.

*Aklınıza gelen herhangi bir konu ya da duyduğunuz herhangi bir söz hakkında çabucak yeni düşüncelere akın edebilir ve olması gerekenden daha kısa sürede yeni anlamlar çıkarabilirsiniz.

*Sürekli olarak kitap okuyan bir bireyseniz  kelime dağarcığınız hergün bir diğer güne göre daha hızlı genişleyecektir.
*Alışkanlığınızı elden bırakmazsanız daha hızlı okumaya başlayacaksınızdır.

*Ayrıca hafızanızda her duruma uygun düşen alıntılara sahip olursunuz, bu da daha akıcı ve anlamlı konuşmanıza sebebiyet verir.

*Her okuduğunuz kitap size başka hayatlar, başka insanlar, başka karakterler sayesinde yeni bakış açıları katacak. Bunun sonucunda ise empati duyma yetiniz gelişecek ve bu da çok daha açık fikirli bir insan olmanıza sebebiyet verecek.

*Yapılan yeni ve onaylanan bilimsel araştırmalar sonucunda, düzenli kitap okuyan bir bireyin beyninde yeni nöron bağlantıları oluşturdu biliniyor. Bu da sizin daha zeki bir insan olacağınızı gösterir.

HABERE YORUM KAT