1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Türkiye’nin Korona Mücadelesi Yurtdışında Örnek Gösteriliyor
Türkiye’nin Korona Mücadelesi Yurtdışında Örnek Gösteriliyor

Türkiye’nin Korona Mücadelesi Yurtdışında Örnek Gösteriliyor

Fransa kökenli yayınlar Türkiye’nin sağlık alanındaki çalışmalarına değinen haberler yayınladı. Yapılan haberlerde Türkiye’nin sağlık çalışmaları takdir edilirken Covid-19 için yapılan uğraşlara da yer verildi.

A+A-

Türkiye’nin Covid-19’a yönelik çalışmaları ve önlemleri yurtdışında da takdir ediliyor. Avrupa basını Covid-19 mücadelelerinin yakın takipçisi olarak herkesi gururlandıracak bir haber hazırladı. Fransa kökenli yayın France24, Türkiye’deki sağlık çalışmalarına yer veren bir haber yayınladı.

Haberde sağlık çalışmalarındaki iyileşmelere, sisteme ve ihtiyaçların rahatlıkla karşılanabiliyor olmasına değinildi. Ayrıca sağlık sistemi methedilip Türkiye’nin nüfusunun 83 milyon olmasına rağmen iki yüz binden daha az sayıda Koronalı hasta bulunduğunun altını çizildi.

  Haberde, Covid-19’un işaretlerini gösteren hastaların hastanede yatışının sağlanabildiğini tüm bunlara rağmen hastanelerin yeterli olup ihtiyaçlara cevap verebildiğini paylaştı. Yapılan başarılı hareketler sonucunda da hasta sayılarında düşüş yaşandığı vurgulandı.

Yapılan haberde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin fotoğrafı konuldu. Türkiye’nin başarılı ve etkili olmasında gençlerin yaşlı nüfusu bakım evlerine bırakmamalarının da etkisinin olduğuna dikkat çekilerek Korona yayılımının büyük ölçüde önüne geçildiği de anlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT