1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? İşte Güncel son durum!
Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? İşte Güncel son durum!

Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? İşte Güncel son durum!

Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? sorusu araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece planlı olmayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıda Bakan Koca, Türkiye'deki Koronavirüs vakasından ilk ölümün gerçekleştiğini söyledi. Bunun yanında Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısını açıkladı.

A+A-

Koronavirüs (Covid-19) dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye'deki yetkililer sürekli yeni tedbirler alarak virüsün yayılması engellemeye çalışıyor. Koronavirüs ile ilgili Son durumu merak edenler ise Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı kaç oldu?  Koronavirüs vaka sayısı yükseldi mi, düştü mü? sorularına yanıt arıyor.

Bu konuda dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zorunlu bir basın toplantısı yaptığını dile getirdi.

Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı kaç oldu?  (17 Mart 2020)

Bakan Koca 17 Mart gece 23:55'te  gerçekleştirdiği canlı yayında corona virüste vaka sayısının 98 olduğunu, yapılan testlerde pozitif sonucun ise 51 olduğunu açıkladı.

Türkiye'de Koronavirüs'ten İlk ölüm gerçekleşti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aynı gün yaptığı açıklamada bir üzücü haberi daha paylaşacağını belirtiterek Türkiyedeki ilk ölümün gerçekleştinin Ölen kişinin 89 yaşında bir erkek olduğunu, virüsü çin temaslı bir çalışanından aldığını belirtti.

Dünyada Koronavirüs vaka sayısı kaç oldu?

Dünya sağlık örgütü an be an koronavirüs vaka sayısındaki artış ve  ölümleri yayınladığı canlı haritadan aktarıyor. Haritada yapılan son güncellemelere göre 184 bin 976 onaylanmış vaka bulunuyor. Bu vakalardan 7 bin 529 kişinin hayatını kaybetiği belirtiliyor..

Dünya sağlık örgütü bu açıklamayı Türkiye saatiyle 17 Mart günü saat 18:00'de gerçekleştirdi.

Koronavirüs Nedir?

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs (corona virüsü), Antarktika hariç tüm kıtalara ve 120'den fazla ülkeye yayıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart'ta Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Türkiye'de koronavirüse karşı hangi önlemler alınıyor?

Virüsle mücadele kapsamında ilk olarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde Yeni Koronavirüs Bilim Kurulu oluşturuldu.

Konunun, tüm taraflarının katıldığı toplantılar yapılıyor.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesindeki Halk Sağlığı Acilleri Operasyon Merkezi'nde 7/24 esasına göre çalışan ekipler oluşturuldu.

Önlemler kapsamında; hastalığa yönelik tanı, olası vakada uygulanacak prosedürler, korunma ve kontrol önlemleri ile ilgili bir rehber de hazırlandı.

Bu rehbere ve rehberle ilgili sunumlara, sık sorulan soruların cevaplarına, afiş ve broşürlere Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden ulaşılabiliyor.

Sağlık Bakanlığı 10 Mart gecesi yaptığı yazılı açıklamayla, tüm personelin izinlerinin ikinci bir emre kadar iptal edildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Covid-19 salgını sebebiyle Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir" denildi. Kaynak: Koranavirüs son durum! Koranavirüs haritası canlı, Son dakika Koronavirüs haberleri

Dr. Fahrettin KOCA Kimdir?

Dr. Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965’te Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1988’de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamlayarak 1995’te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü sağlık kurumlarında Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

Evli ve dört çocuk babası olan Koca’nın Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanıdır.

 

 

HABERE YORUM KAT