1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Türkiye’de en sık rastlanan kanser türü: Akciğer kanseri
Türkiye’de en sık rastlanan kanser türü: Akciğer kanseri

Türkiye’de en sık rastlanan kanser türü: Akciğer kanseri

Doktorların açıklamalarına göre Türkiye’de en sık rastlanılan kanser türlerinin başında akciğer kanseri yer alıyor. Çok nadiren, örneğin sorduğunuz 10 akciğer kanseri hastasının 1'inde çok düşük bir ihtimalle farklı belirtiler görülebilir.

A+A-

Genel olarak sigarayı aşırı derecede tüketen kişilerde görülme riski fazla olan fakat bazen sigara içmeyenlerde de görülen ve hem erkeklerde hem de kadınlarda dünya üzerinde kanser ölümlerinin bir numaralı nedeni olan akciğer kanseri nedir?

Akciğer kanseri evreleri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenlere haberimizden ulaşabilirsiniz...

*Evre I :

Bu, yani ilk evrede tümör herhangi bir şekilde yayılmaz.

*Evre II :

Tümör büyümüştür ve bölünüp çoğalarak vs diğer lenf bezlerine de dağılmıştır.

*Evre III :

Tümör akciğer ve göğsün ortasındaki lenf düğümlerindedir, eğer kanser bu evreye geldiyse ileri derecede hastalığa geçer. Bu evrenin iki alt tipi vardır:

Tümörün yalnızca tümörün başladığı göğsün aynı tarafındaki lenf düğümlerine yayıldığı evreye, IIIA denir.
Tümörün göğsün diğer tarafına yayılması veya yaka kemiğinin üstündeki lenf düğümlerine yayılması durumunda, IIIB evresine gelinir.

*Evre IV :

Bu evre, tümörün en büyük ve tehlikeli olduğu evredir, aynı zamanda ileri hastalık olarak da tanımlanır. Bu, kanserin her iki akciğere, akciğerlerin etrafındaki alanlara, karaciğer veya diğer organlar gibi vücudun başka bir kısmına yayıldığı zamandır.

 

HABERE YORUM KAT