1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. TRT EBA TV Lise SD frekans bilgileri |TRT EBA Lise SD Nasıl ayarlanır?
TRT EBA TV Lise SD frekans bilgileri |TRT EBA Lise SD Nasıl ayarlanır?

TRT EBA TV Lise SD frekans bilgileri |TRT EBA Lise SD Nasıl ayarlanır?

TRT EBA TV Lise SD frekans bilgileri açıklandı. TRT EBA TV, Koronavirüs vakalarının Türkiye’de görülmesinden sonra ilk ve orta düzeydeki okulların tatil edilmesiyle MEB ve TRT işbirliğiyle kurulmuştur. Haberimizden TRT EBA TV Lise SD frekans bilgileriyle televizyonunuza tanıtabilirsiniz.

A+A-

TRT EBA TV Lise SD Frekans bilgileri ile ilgili merak edilenler bu sayfada. TRT EBA TV Lise SD Frekans bilgilerini manuel arama yardımı ile televizyon kanallınıza ayarlayabilirsiniz.

TRT EBA TV Lise SD kanalıyla uzaktan eğitim programı kapsamında televizyondan dersler başladı. MEB, EBA TV ile ilgili merak edilen soruları cevaplandırdı.  Peki EBA TV frekans ayarları nasıl yapılır? işte detaylar.

Öncelikle TRT EBA TV Lise SD kanalını izleyebilmek için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlı olması gerkiyor.  Türksat 4A uydusuna dönük çanak anteniniz varsa, uydu cihazınızın kurulum menüsünden 'Frekans Ekle' (Bazı cihazlarda 'Transponder Ekle', 'Manuel Kanal Arama' veya benzeri olabilir) menüsünden ekleyebilirsiniz.

Editör notu: TRT EBA TV Lise SD frekans bilgileri ile Türksat 4a uydusu, kablolu yayın, digitürk, teledünya, Turkcell TV, Tivibu gibi sistemler üzerinden izlenebiliyor.

TRT EBA TV Lise SD Frekans Bilgileri | 2020 TRT EBA TV SDyeni frekans bilgileri

Türksat uydusundan yayın yapan TRT EBA TV İLKOKUL SDkanalını uydu alıcınıza yüklemeniz için gereken Türksat frekans bilgisi aşağıdadır.

Kanal adı: TRT EBA TV Lise SD
Uydu: Türksat
Frekans:11916
Sembol Oranı:  30000
Polarizasyon: V- Dikey

Editör Notu: TRT EBA TV  SD Frekans Bilgileri 29 Mart 2020 tarihinde Türksattan edinilen bilgiler ile oluşturulmuştur. Kanalı manuel eklediğinizde herhangi bir sorun yaşarsanız aşağıda "habere yorum yap" bölümünde bilgi verirseniz herkese faydalı bir içerik olmuş olur.

Türkiye'nin 3 haberleşme toplam 5 adet uydusu bulunmaktadır. Haberleşme uydusu olarak kullanılan Türksat 4a uydusu yıllar önce karasal yayından gelişim göstererek uydu yayınlarına geçmemize neden olmuştu.Türksat 4A yeni uydunun hizmete girmesyle artık çanak antenin yönü değiştirilmeyecek,  televizyon kanalları yeni frekanslara taşınacak. Yani artık 2020 TRT EBA TV Lise SD frekans bilgileri ile izlemek istiyorsanız çanak anteninizin yönüyle oynamanıza gerek bulunmamaktadır.

TRT EBA TV LİSE SD frekans ayarları nasıl yapılır? (DETAYLI)

1- Önce kumandanızda Menü veya Setup tuşuna basın. Açılan menüden Uydu Ayarları kısmına gelin. Sonra uydu alıcısının marka veya modeline göre Kanal Arama - Manuel Arama - Kanal Ekleme - El ile Arama gibi menülerden hangisi beliriyor ise kumandanızdaki Aşağı - Yukarı Ok Tuşu ile ona gelin.

2- Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka ve modeline göre TP Frekansı - Alış Frekansı - Frekans - Uydu Frekansı - Transponder seçeneklerinden biri belirecektir. Kumandanızdaki Aşağı - Yukarı Ok Tuşu ile o seçeneğin üstüne gelerek, oradaki boş alana kumandanın rakam tuşlarıyla yayınımız için YUKARIDA YER ALAN değerini girin.

3- Yine aynı pencerede Sembol Oranı ya da Sembol Rate yazan bir seçenek bulunacaktır. Bu seçeneğin üstüne gelerek oradaki boş alana kumandanın rakam tuşları ile yayın için YUKARIDA YER ALAN değerini girin.

4- Yine aynı pencerede bulunan Polarizasyon ya da POL şeklinde bir yazı göreceksiniz. Bunun üstüne gelerek kumandanızdaki Sağ - Sol Ok Tuşları ile seçin.

5 - Yine aynı menü penceresinde bulunan FEC Kodu ayarını yapmak için kumandanın Sağ - Sol Ok Tuşlarını kullanarak TLC için 5/6’yı seçin. Eğer sizin uydu alıcınızda da FEC Kodu girmek için bir seçenek bulunmuyorsa, bu kodu girmenize gerek yoktur.

6- Kumandanızın OK tuşuna basarak gerekli olan tüm bilgileri kaydetmiş olacaksınız. Sonrasında uydu alıcınızın (Receiver) modeline göre Aramayı Başlat ya da TP Tara tuşlarıyla TRT EBA TV SD'yi aramayı başlatabilirsiniz. Arama işlemi bitikten sonra uydu alıcısı (Receiver) bulduğu kanalı listenin en sonuna kaydedecektir.

Tüm bu talimatları yerine getirdiğiniz halde TRT EBA TV SD'yi hala izleyemiyorsanız, lütfen yeniden kurulum yapın, uydu alıcınızı satın aldığınız yetkili servise başvurun.

TRT EBA TV LİSE HAKKINDA

TRT EBA TV, 19-20 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de 2020 koronavirüs pandemisinde ilk vakaya rastlanması sonucunda ilk ve orta düzeydeki okulların tatil edilmesiyle okula gelinmesine gerek kalmadan bir uzaktan eğitim platformu olma amacıyla Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise şeklinde 3 ayrı kanal olarak yayına test yayınına başlayıp daha sonra 23 Mart 2020'de normal yayına başlayan kanallara verilen isimdir.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yayın planına göre kanallar 23 Mart 2020'de test sürecini bitirip normal yayına başladı. Kanallara erişim; Türksat 4A uydusu, KabloTV, Digiturk, D-Smart, Vodafone TV, Turkcell TV+, Tivibu platformlarının yanı sıra Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun web sitesi üzerinden de sağlanabilmektedir.

TRT EBA TV üzerinden yayımlanan konu anlatımları yirmişer dakika olarak yayınlanıyor ve aralarda onar dakika etkinlik kuşağı oluyor, ayrıca kanallar üzerinden yayınlanacak eğitimlerde ilk dersi Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk vermiştir.
Tartışmalar

23 Mart 2020 tarihinde ortaokul kanalında dersin başlamasına 5 dakika kala çocuklara Adnan Menderes belgeseli izletildi. Belgeselde, Adnan Menderes’in idam sahneleri animasyon şeklinde gösterildi. Tepki toplayan sahne hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaparak şunları söyledi

    "Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam."

EBA NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Eğitim Bilişi Ağının kısa adına EBA denilmektedir. Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur.

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA HAKKINDA BİLGİ

Eğitim Bilişim Ağı ya da kısaca EBA, Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağı. Bakanlığa bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanmıştır ve işletilmektedir.

Öğretmen ve öğrencilerin FATİH Projesi kapsamında ihtiyaç duydukları ders materyallerini çevrimiçi olarak sunmaktadır. Eğitime yardımcı olacak içerikler genel ağ üzerinden hizmet veren eba.gov.tr sitesinde kategorik şekilde yüklenmektedir. Türkiye'deki tüm öğrenci ve öğretmenlerin elektronik ortamda ders içeriklerine ulaşmasını sağlamaktadır.

Ağın amacı; ihtiyaç duyulan yerlerde bilgi teknolojisi kullanılarak teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir. MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan dijital kaynaklar mevcutken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunabilmektedirler. Veliler ve öğretmenler eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilmekte, eğitime katkıda bulunabilmektedirler.

2011-2012 eğitim öğretim yılında başlayan FATİH Projesi birçok okula LCD panelli etkileşimli tahta, internet ağ altyapısı ve çok fonksiyonlu yazıcı getirmiştir. Öğretmen ve öğrencilere de tablet PC dağıtılmış, tahta ve tabletlerde işlenecek ders materyali için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kurulmuştur. Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri kapsamak, bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime yön vermelerini sağlamak, teknolojiyi etkili kullanmak amacıyla tasarlanmıştır.[7] Ne var ki öğrenci ve öğretmenler sistemin kullanışsız olduğunu çeşitli araştırmalarda belirtmişlerdir.

1 Aralık 2016 tarihinde yayımlanan 4. sürümde yeni logosu, yeni sloganı (Eğitim, daima...) ve yeni özellikleriyle kullanıma açılmıştır. Bu sürümde EBA Haber Modülü sosyal medyada paylaşılabilir hâle getirilmiştir. Ayrıca mobil uygulama kullanıma açılmıştır.

2019-2020 eğitim öğretim yılı II. döneminden itibaren 11 ve 12. sınıf öğrencilerine EBA Akademik Destek bölümünden üniversite sınavına rehberlik etmektedir.

20 Mart 2020 tarihinde tv kanalı açılmıştır.

ÖĞRENCİ OLARAK EBA’YA NASIL GİRİŞ YAPABİLİRİM?

“EBA Giriş” ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle. “EBA Giriş” ekranına yönlendirileceksin. Açık Öğretim öğrencisiysen Öğrenci → Açık Öğretim yolunu izle.

HABERE YORUM KAT