1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Telefon şarj ömrü uzatma yöntemleri - Cep telefonu batarya ömrü nasıl uzatılır?
Telefon şarj ömrü uzatma yöntemleri - Cep telefonu batarya ömrü nasıl uzatılır?

Telefon şarj ömrü uzatma yöntemleri - Cep telefonu batarya ömrü nasıl uzatılır?

Telefon şarj ömrü uzatma yöntemleri nelerdir sorunuzun yanıtını haberimizden bulabilirsiniz. Artık günümüzdeki akıllı cep telefonlar donanımsal ve yazılımsal olarak oldukça güçlüdür. Ancak her ne olursa olsun şöyle bir problem vardır.

A+A-

Akıllı cep telefonlarında bulunan bataryalar kullanıcıları oldukça korkutmaktadır. Bunun örneklerini sosyal medyalarda da görmekteyiz. Durduk yere patlayan bataryalar, insanları bu konularda oldukça korkutmaktadır. Bu makalemizde Telefon şarj ömrü uzatma yöntemleri neler olduğunu anlatacağız.

Son zamanlarda üretilmiş olan akıllı cep telefonların batarya kapasite hacmi her geçen gün artmaktadır. Bu durum böyle gösteriyor olsa da, bu cep telefonların şarj ömürlerinde herhangi bir değişiklik göstermemektedir.

Sizde cep telefonunuzun batarya ve şarj ömürünü daha da fazla uzatmak için aşağıda vermiş olduğumuz yöntemleri uygulayabilirsiniz. Aşağıdaki 4 yöntem ile sizde cep telefonunuzun şarj ve batarya ömrünü uzatabilirsiniz.

Artık neredeyse tüm akıllı cep telefonları geçen her gün. Teknolojik ve tasarımsal olarak sürekli ve hızlı bir şekilde gelişmektedir. Ancak tüketicilerin esas sorunu olarak gösterilen batarya konusunda ise hala bir değişiklik yapılmış durumda değillerdir.

Bu sorunda tahmin edildiği üzere şarj ve batarya ömrü sorunudur. Akıllı cep telefon üreticileri, cep telefon üretimi yaptıklarında ise sürekli ve ısrarla batarya kapasitelerini büyütmeyi tercih ediyorlar.

Durum böyle olunca bununla beraber aynı zamanda. Akıllı telefonlarda gerekli olan yazılım optimizasyonlarını da sağlamak için şarj. Ve batarya ömrü de tebrik edilecek düzeyde iyileştirilmektedir.

Ancak şöyle bir durumda vardır. Akıllı cihazların batarya ömrünü belirlemiş olan tek faktör elbette ki, batarya kapasitesi ve hacmi değildir. Yazılım optimizasyonları başta olmak üzere işlemci mimarisi, ekran nitelikleri de şarj ömrünü bir hayli ciddi oranda etkilemektedir.

Galaxy Note 10 geçtiğimiz yıllarda bir hayli haber konusu olmuştur. Telefon tamiri yaparken batarya patlaması ve insanların cebinde durduk yere patlaması gibi haberlere sizlerde rast gelmişsinizdir.

Gerekli bilgileri verdikten sonra telefonlarınızdaki şarj ömrünü nasıl uzatacağınız konusuna yavaşça giriş yapalım artık.

Telefon şarj ömrü uzatma yöntemleri:

1- Bataryanızı en çok etkileyen uygulamalar ve oyunları belirleyin

Akıllı cep telefonlarında indirmiş olduğunuz uygulamalar ve oyunlar. Farklı düzeylerde cep telefonunuzun bataryasını etkilemektedir. Cep telefonlarının uzun süreli olma konusunda birkaç radikal kararlar alarak. Çok daha fazla kullanışlı cep telefonu elde etmek edebilirsiniz.

Bunun için yapacağınız ilk işlemlerden birisi elbette ki cep telefonunuzdaki en çok yer kaplayan oyun ve uygulamaların ne kadar şarj tükettiği olacaktır. Belirlemiş olduğunuz uygulamalar ve oyunlar hakkında belirli bir karar vermek zorundasınız. Bu uygulamalar ve oyunlar silinecek mi yoksa kalacak mı diye

Batarya ömrünü bir hayli tüketmiş olan uygulamalar ve oyunları belirlemek için cep telefonunuzun Ayarlar menüsüne gidin. Pil ve Cihaz Bakımı isimli alt menüleri takip edin ve söz konusu bu oyun ve uygulamaları en hızlı şekilde tespit edip silebilirsiniz.

Bu menüler cep telefonunuzda bulunmuş olan tüm uygulamalar ve oyunların batarya tüketimi hakkında size oldukça detaylı bilgiler vermektedir. Bu sayede sizde hangi uygulamanın ve oyunun ne kadar pil ve şarj ömrü tükettiğini görebilirsiniz.

 

2 - Ekran ayarlarını kendiniz manuel olarak yönetin

Akıllı cep telefonunuzun batarya ve şark ömrünü kontrol altında tutmak için yapmanız gereken ikinci bir işlem. Telefonunuzun ekranını kontrol altına almanız gerekecektir. Gerekirse sabahları bile telefonunuzu gece modunda kullanın böylelikle oldukça az şarj yiyecektir.

Akıllı cep telefonların pil ömrünü tüketmiş olan en önemli donanımlardan birisi cep telefon ekranınızdır. Bu kısmı pil ayarları kısmında da net bir bir şekilde görebilir ve ayarlamalarını yapabilirsiniz.

Bunun sebebi ise, akıllı cep telefonunuzda herhangi bir işlem yapmamış olsanız da ekranı açmak zorunda kalmamanızdır. Ancak şöyle ki son zamanların en popüler özelliklerinden birisi olan karanlık mod yani gece modu. Ekranınıza daha az ışık verip daha uzun pil ve şarj ömrünüzü uzatmasıdır. Bu nedenle akıllı cep telefonlarınızda batarya ve şarj sorununu karanlık mod ile bir nebze çözmüş olacaksınızdır.

3- Kullanmadığınız tüm bağlantı seçeneklerini devre dışı bırakın

Cep telefonunuzda bildiğiniz üzere kullanıcılara, Bluetooth, Wi-Fi, NFC ve hücresel veri ve internet paylaşım özelliği gibi birbirlerinden farklı bağlantı seçenekleri sunmaktadır. Bu bağlantı seçenekleri de kullanıcılar tarafından aktif olarak sürekli kullanılmaktadır. Ancak sık sık kullanmadığınız bağlantı seçeneklerini de devre dışı bırakmayı unutmayın.

Örnek verelim; Evdesiniz ve Wİ-Fİ bağlasınız, bu durumda hücresel veri ve internet paylaşım özelliğinizi kapatmayı mutlaka unutmayın. Bu durum şarj ömrünüzü bir hali uzatacaktır.

 

4- Arka plandaki internet ve ağ kullanımını devre dışı bırakın

Şöyle ki akıllı cep telefonunuzda bulunmuş olan uygulamalar ve oyunlar kullanıcılar tarafından kapatılmış olsa da. Çoğu zaman tam olarak kapatılmamaktadır. Telefon kullanıcıları bu uygulamaları ve oyunları kapattıklarını düşünseler bile uygulamalar ve oyunlar arka planda çalışmaya ve internetinizi harcamaya devam etmektedirler. Bu durum maalesef ki akıllı cep telefonlarının batarya ömrünün de olumsuz olarak etkileyen bir durumdur. Bu duruma da dikkate alarak batarya ömrünüzü kolay bir şekilde uzatabilirsiniz.

Son olarak yukarıdaki vermiş olduğumuz maddeler dışında da. Kullanmadığınız tüm oyun ve uygulamaları silebilirsiniz. Böylelikle daha da uzun ömürlü bir batarya ve şarja sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT