1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Su Diyeti Nedir? Su Diyeti Nasıl Yapılır?
Su Diyeti Nedir? Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Su Diyeti Nedir? Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Su Diyeti Nedir? Su ve sıvı dışında vücuda herhangi bir yiyecek alınmamasına Su diyeti adı veriliyor. Peki Su Diyeti Nasıl Yapılır? işte gelin bu sorunun yanıtını haberimizde verelim.

A+A-

Su ve sıvı dışında vücuda herhangi bir yiyecek alınmamasına su diyeti adı veriliyor. Bu diyet yine sizlerin tercihlerine göre olmaktadır ve arzu ettiğiniz kadar gün de uygulama hakkına sahipsiniz. Yani diğer diyetler gibi bir hafta uygulayın sonra uygulamayı kesin yoksa zarar görürsünüz demeyeceğiz. Çünkü böyle bir şey yok. Zaten olmaması da oldukça güzel bir şeydir. Çünkü insanlar diyetleri diledikleri kadar vakit boyunca uygulayabilmeliler.

Diyet aşamasında içmiş olduğunuz suların ılık olmaları bu diyette en önemli şartlardan biridir. Bunlara ek olarak sularınıza 3 – 4 damla da limon eklerseniz yağlarınızın çok daha kolay yanmalarına ve çok daha rahat kilo verebilmenize katkı sağlar.

Bu diyette belirtilmekte olan bitki çaylarını da yine belirtilen ölçüler içerisinde tüketmeniz gerekmektedir ve metabolizmanızın hızlanmasına bunun yanı sıra da vücudunuzdan çeşitli toksinlerin çok daha kolay bir şekilde atılabilmesine olanak tanımaktadır. Ara öğünlerinizi de yine 1 saatlik aralıklar ile yapmanız ve kesinlikle bütün öğünlere 10 dakika öncesinden içmiş olduğunuz ılık sular ile başlamanız gerekiyor.

Su diyeti nedir?

Su ve sıvı dışında vücuda herhangi bir yiyecek alınmamasına Su diyeti adı veriliyor. İnsan biyolojisine dair bilgilerden beslenen bu teoriye ve bunun üzerine yapılan araştırmalara göre, soğuk su içildiğinde suyun sıcaklığının vücut sıcaklığına denk getirilmesi için vücut ekstra kalori yakıyor. Bu da, kilo verilmesini hızlandırarak daha kolay hale getiriyor. Günlük hayatta ihmal edilen su tüketimini geride bırakmaya ve yeterli miktarda su alınmasına yardımcı olan bu diyetle birlikte, böbrekler daha fazla çalışıyor ve vücuttan toksinlerin atılmasına olanak tanınıyor. Eklemleri ve dolayısıyla omurgayı korumaya yardımcı olan su, kan basıncını dengeleyerek vücut sıcaklığının ayarlanmasına da fayda sağlıyor.

Su Diyeti Nasıl Yapılır? İşte Su Diyet Listesi

Sabah:

Bir su bardağı ılık limonlu su tüketin ve bir su bardağı kadar da portakal veya greyfurt.

Ara öğün:

1 su bardağı kadar ılık limonlu su ve 1 fincan kadar ıhlamur veya papatya çayı tüketin. Ve bir tatlı kaşığı da zencefil tozu çayı tüketin.

Ara öğün2:

İki su bardağı kadar ılık limonlu su yine bir küçük porsiyon da sebze ile hazırlanmış çorba, bol yeşillikli mevsimsel salata tüketin.

Ara öğün:3:

bir su bardağı kadar ılık limonlu su ve yine bir orta boy dilim buğday ekmeği ve bir ufak porsiyon da peynir ve maydanoz, salatalık, domates dilimleri ve yine beraberinde bir su bardağı kadar da papatya çayı tüketin.

Akşam:

iki su bardağı ılık limonlu su ve yine bir porsiyon da haşlanmış hazırlanmış sebze. Bir iki kase sebze ile de hazırlanmış olan çorba ve bir küçük boy da diyet yoğurt tüketin.

Ara öğün1:

bir su bardağı kadarı ılık limonlu su, iki ince dilim ananas ve yine bir avuç siyah üzüm ve dört adet kayısı.

Ara öğün2:

iki su bardağı kadar ılık limonlu su tüketin.

Su diyetinde dikkat edilmesi gerekenler

Kısa sürede kilo vermeyi vadediyor olması sebebiyle son zamanlarda çok tercih edilen su diyeti bilinçli bir şekilde uygulanmadığında beraberinde birçok sağlık sorununu getiriyor. Su diyetine başlamadan önce yeterli araştırmaların yapılmış olması ve kişinin herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması gerekiyor. Gut hastalığı, diyabet ve böbrek rahatsızlıklarına sahip olan kişilerin bu diyetten kaçınması gerekiyor. Uygulanan su diyetinin 3 veya 5 günde sonlandırılması tavsiye ediliyor. 5 günden uzun süreli yapılacak olan diyetin mutlaka bir uzman kontrolünde gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT