1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sık acıkanlar dikkat!
Sık acıkanlar dikkat!

Sık acıkanlar dikkat!

Gün içinde “midem kazınıyor, sürekli acıkıyorum” gibi cümleleri sık sık kuruyor ya da etrafımızdan duyuyoruz . Oysa normal olan acıkma süresi 4 ile 6 saat. Peki neden acıkıyoruz? Yemek yerken nerede hata yapıyoruz? Gelin birlikte inceleyelim.

A+A-

Sofradan kalkalı 1 saat bile olmadan mideniz kazınmaya başlıyor, canınız bir şeyler yemek istiyorsa dikkat! Tek bir öğünde tek bir besine ağırlık vermemizden kaynaklı. Bu genellikle öğünün karbonhidrat ağırlıklı, hamur işi ve tatlı tüketiminde aşırıya kaçmak kısa sürede acıkmamıza neden oluyor.

 Çünkü karbonhidrat yarım saat içinde sindirilip kana karışıyor. Bu da kan şekerinin hızlı bir şekilde düşmesine yani acıkmamıza neden oluyor.  Zaten sık acıkmanın bir diğer nedeni de öğün atlamak.

Özellikle kahvaltı başta olmak üzere bir çok öğünü atlıyoruz. Az uyumak ve az su içmekte açlık duygumuzu körüklüyor. Uzmanlar uzun süreli tokluk için öğle ve akşam yemeklerinin yanına mutlaka salata gibi lifli, posalı yiyecekler öneriyor. Çok çiğnemekte tokluk hissini artıyor.

HABERE YORUM KAT