1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Siğil Nedir, neden oluşur? İyi Huylu Siğillere Doğal Çözümler
Siğil Nedir, neden oluşur? İyi Huylu Siğillere Doğal Çözümler

Siğil Nedir, neden oluşur? İyi Huylu Siğillere Doğal Çözümler

Sigil nedir, neden oluşur sorusunun en net yanıtı haberimizde. Siğil hayatımızın her anında karşımıza çıkabilmektedir. Cinsel yolla bulaşma imkanı vardır.

A+A-

Sigil nedir, neden oluşur? sorusunu yanıtı aranıyor. Siğil, vücudun herhangi bir yerinde görünebilecek kaba dokulu bezelye büyüklüğündeki küçük büyümelerdir.

Siğil Nedir, neden oluşur?

Siğil iyi huylu bir tümördür. İyi huylu olanlarda asla kanserle bir ilişkisi olmamakta ve sağlık acısından bir risk barındırmamaktadır. Siğil, derinin üst tabakasında oluşan viral enfeksiyon sonucu oluşur.

Siğiller ilk oluşmaya başladıklarında sadece toplu iğne boyutunda olurlar. Fakat zamanla büyüye büyüye bezelye boyutuna gelebilirler. Siğiller 2 çeşide sahiptir. En sık rastlanan siğil ise el ve ayak bölgesinde çıkan siğillerdir. Diğer çeşidi ise genital bölge çıkan görülen siğiller. Bu siğiller biraz tehlikedir. Ucu kansere kadar bile gidebilir. Özellikle cinsel ilişki sebebiyle oluşan genital siğiller kansere yol açabilir.

İyi Huylu Siğillere Doğal Çözümler

Dalından yeni kopardığınız bir incir dalı veya yaprağından elde edeceğiniz sütü siğillerinizin üstüne sürün. Bu işlemi gün içinde 2 kere sabah akşam olmak üzere uygulayın.

Bir avuç söğüt yaprağını yakın. Yaktığınız söğüt yaprağının küllerini ayırın ve küle 2 çorba kaşığı sirke karıştırın. Ortaya çıkan karışımı siğillerinize uygulayın.

Bir parça söğüt çubuğu ya da asma çubuğunu ortadan keserek içerisinde bulunan sıvıyı her gün siğillerinize uygulayın.

En etkili çözümlerden biri de dağ nohutları, misvak, patlıcan ve limon suyundan yapılan karışımdır. Tek sorun dağ nohudu bulmak biraz sizi yorabilir. Önce dağ nohutlarını misvak ağacı ile iyice döverek ezin. Dağ nohudu ve misvak ağacının ezilmesi ile olan karışımı yarım saat su ile kaynatın. Kaynattıktan sonra sıkarak iyice süzün. Süzdüğünüz posaya dövülmüş patlıcan ve limon suyu ekleyin. Bu dövülmüş patlıcan ve limon suyu ekleme işlemini posayı, sürülebilecek kıvama gelinceye ekleyin. Merhem kıvamına gelen karışımı siğillerinize uygulayın.

Bir diğer iyi huylu siğillerden kurtulmanın doğal çözümü ise; güneşte patlıcanları kurutup temiz bir zeminde yakın. Yaktığınız patlıcanların küllerine limon kabuklarını döverek ekleyin. Krem kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve meneviş yağı ekleyerek yumuşatın. Son olarak biraz dinlenmeye bırakıp sonrasında siğili her gün yıkayarak siğillerden kurtulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT