1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmanın Kuralları
Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmanın Kuralları

Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmanın Kuralları

Sağlıklı bir cilde sahip olmak herkesin hayali. Aslında Cilt bakımınıza ayıracağınız birkaç dakikayla sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu içeriğimiz de sağlıklı bir cilde sahip olunması için yapılması gerekenleri ele alacağız.

A+A-

Cildinizin görevi bedeninizin ısısını dengelemek, toksinleri yok etmek ve bedeni bakterilerden düzenli olarak korumaktır. Cildinizin sağlıklı ve oldukça çekici olabilmesi için her şeyden önce mutlaka onu temiz tutmalısınız. Cilt yıkandığı zaman yüzeyini korumakta olan yağ tabakasının, normal asiditesi yok olmaktadır. Bu nedenle bu hem normal asiditeyi hem de cildinizin doğal nemliliğini yenilemeniz gerekmektedir. Cildinizi koruyan diğer etkenler ise uyku, egzersiz, besin, hareket ve derin solumalardır. Ayrıca vitaminlerinde cildinize önemli oranlarda faydaları vardır.

VİTAMİNLERE DİKKAT!

A vitamini yağda erimektedir. Cildinizin genç kalmasını sağlamaktadır. Tırnakların, saçın, dişlerin ve gözlerin A vitaminine ihtiyacı çoktur. E ve D3 vitaminleri ile de etkisi artmaktadır.

B1 vitamini suda eriyebilmektedir etkisi de A vitaminine çok benziyor. B2 vitamininin eksikliği cildinizin kuruyarak çatlamasına sebep olmaktadır. B3 vitamini de cilt sağlığını korumaktadır ve damarların esnek olmalarını sağlar. B5 vitamini ise dokuları, hücreleri, organları biyolojik olarak korumaktadır. Cildinizin aşırı derecede yağlanmasını engellemektedir.

Eksikliğinde ise uykusuzluğa, yorgunluğa ve sindirim bozukluklarına sebep olabilmektedir. Yağlı saçlara son derece iyi gelir ve saçların beyazlamasını da önlemektedir. B6 vitamini ise kanda bulunan akyuvarların oluşumlarına yardım etmektedir. Ergenlik sivilcelerini de düzeltmektedir. Eksikliğinde ise ağız çevresinde çeşitli egzamalara yol açmaktadır.

C vitamini de suda eriyor. Cildi her türlü mikrop çeşidine karşı korumaktadır ve kremlerdeki fonksiyonu da cildi alerjilere karşı korumaktır. D vitamini de yağda erimektedir. Cilt güneşlendiği zaman kendi D vitaminini üretebilmektedir yani güneşten alır fakat güneşlendikten sonra cilt sabunla yıkanmamalıdır. D2 ve D3 vitaminleri de cildi soğuk havalara karşı önemli oranlarda korumaktadır. 

E vitamini ise yağda eriyor. Cildin doğal yağını korumaktadır. Kan dolaşımını da olumlu oranlarda etkilemektedir. F vitamini cilt üstündeki ve cilt altındaki dokuları korur. Ayrıca saçlara da faydası vardır. H vitamini de yağ bezelerini olumlu yönde etkilemektedir.  K5 vitamini ise bakteri, mantar bezelerini yok etmektedir. P vitamini kılcal damarları güçlendiriyor. PP vitamini cildin içerisindeki kan dolaşımını olumlu yönde etkilemektedir. Bir vitamin ile bağdaştırıldığı zaman soğuk nedeniyle çatlayan cilde iyi gelmektedir.

HABERE YORUM KAT