1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık Bakanlığı yayınladı: İşte koronavirüs’e karşı okullarda alınması gereken tedbirleri
Sağlık Bakanlığı yayınladı: İşte koronavirüs’e karşı okullarda alınması gereken tedbirleri

Sağlık Bakanlığı yayınladı: İşte koronavirüs’e karşı okullarda alınması gereken tedbirleri

Sağlık Bakanlığı, salgın ile ilgili alınacak tedbirler hakkında bilgileri güncelledi. Okullarda olması gereken tedbirleri de yayımladı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, salgın yönetimine dair rehberde güncelleme yaptı. Yapılan güncellemede okullarda alınması gereken tedbir ve kurallara da yer verdi. Bu kurallara göre eğitim başlamadan önce okullar temizlik malzemeleriyle temizlenmeli ve dört metrekareye bir kişi düşecek şekilde öğrenci bulunmalı.

Yayımlanan rehberde Koronavirüs’ün temas ve hava yolu ile bulaştığı ve okulların kalabalık olduğu için bulaşma tehlikesi taşıdığının altı çizildi. Alınacak tedbirlerin başında da okulların temizlik malzemeleriyle temizlenmesi yer aldı. Temas gerektirmeyen ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği, kolonya gibi malzemelerin okullarda bulunması zorunlu tutuldu.

Dört metrekareye bir kişi düşecek şekilde programlanma yapılması da istendi. Ayrıca sınıf, kantin, kütüphane gibi yerlerde de kişiler arası mesafenin 1 metre olmasının beklendiği yazıldı. Rehberde ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi çeşitli rahatsızlıkları bulunan öğrencilerin okula gelmemesi ve doktora gitmesi önerildi. Ailesinde Koronavirüs teşhisi konan veya temasta bulunan öğrencinin de okulu bilgilendirmesi ve okula gelmemesi istendi.

Öğrencilerin okula bırakılıp alınması sırasında da mesafe kurallarına uyulması ve velilerin maske takılması belirtildi. Mümkün olduğunca aynı velinin öğrenciyi alıp bırakması ve 65 yaş üstü kişilerin öğrencileri bırakıp almaması da istendi.

 

HABERE YORUM KAT