1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Rusya’da sigara içen çocukların ebeveynleri cezalandırılacak
Rusya’da sigara içen çocukların ebeveynleri cezalandırılacak

Rusya’da sigara içen çocukların ebeveynleri cezalandırılacak

Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, yeni bir protokol metni imzaladı. Bu metin uyarınca, ülkede sigara içtiği tespit edilen çocukların ebeveynleri sorumlu tutulacak ve bu kişiler idari yaptırıma maruz bırakılacak.

A+A-

Protokol, yeni İdari Suçlar Kanunu tasarısına reşit olmayan kimselerin tütün ürünleri tüketmesi halinde anne-babalarının yahut kanuni vasilerinin sorumlu sayılması hükmünün eklenmesini öngörüyor.

Bu hükümle, ülkedeki tütün ürünleri kullanımına bir sınır ve denetim unsuru daha ilave edilmesi amaçlanıyor. Söz edilen protokolün kanun maddesi oluşuyla, anne-babaların bu anlamdaki denetimlerinin de artacağı düşünülüyor.

İdari yaptırımın caydırıcılığı ile gençlerin tütüne yönelmesinin önüne sağlam bir engel çıkarılması umuluyor. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’nun konuya dair belge ve bilgileri Rusya Adalet Bakanlığı’nı iletmesiyle sürecin hız kazanacağı aktarılıyor. İşbu hükmün, 2021 yılında Rusya Federasyonu İdari Suçlar Kanunu’na girebileceği bilgisi Rus basınında paylaşılıyor.

Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti Devlet Konseyi altı ay kadar önce bu konuda bir düzenleme yaparak, tütün ürünleri tüketen çocukların ebeveynlerine üç bin ruble idari para cezası verileceğini ilan etmişti.

HABERE YORUM KAT