1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Revani Tatlısı Malzemeleri ve Tarifi
Revani Tatlısı Malzemeleri ve Tarifi

Revani Tatlısı Malzemeleri ve Tarifi

En güzel Revani Tatlısı Malzemeleri ve Tarifi haberimizde bulabilirsiniz. Revani tatlısı şüphesiz şerbetli tatlılar içerisinde en sevilenlerdendir. Bununla beraber Revani tatlısı evde de kolayca yapılacak bir tatlıdır.

A+A-

Revani Tatlısı Malzemeleri ve Tarifi için makalemizi detaylı incelemenizi tavsiye ederiz. Revanı tatlısı pratik ve ağır bir tatlı olmakla birlikte bir o kadar da tutturması zor bir tatlıdır. Öyle ki bir kısmı şerbetli bir kısmı şerbetsiz kalabilir veya şerbetini çekmeyebilir ya da kıvamında bir problem oluşabilir ve istenilenden daha yumuşak veya daha sert bir hal alabilir.

Tüm bunları engellemek ve tatlı sonunda hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmamak için revaniyi aşağıdaki tarife uygun yapmak yeterlidir. Revani tatlısının birçok türü yapılmaktadır.

Örneğin haşhaşlı, ballı, cevizli gibi ancak her damak zevkine hitap eden ve aslı olan revani tatlı tarifi aşağıdaki tariftir. Revanı ağır bir tatlı olduğundan dolayı şerbetini az da olsa kaçırmak revani tatlısı şekerden ibaret bir tatlı haline getirebilir. Şimdi aşağıdaki denenmiş Revani Tatlısı Malzemeleri ve tarifi uygulayarak kıvamında bir revani yapabilirsiniz.

REVANİ TATLISI MALZEMELERİ :

  • 3 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 su bardağı taze yoğurt,
  • Yarım paket margarin,(önceden yumuşatılmış)
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Arzuya göre bir adet limon suyu veya portakal suyu,

REVANİ TATLISI ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker,
3 su bardağı su

REVANİ TATLISI TARİFİ VE YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın şekerin eridiğinden emin olunca eritilmiş margarini de ekleyerek çırpmaya devam edin. İrmik, yoğurt, un, kabartma tozu ve vanilyayı, limon suyunu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Tüm malzemenin özdeşleştiğinden emin olana kadar çırpın.

Çırpma işlemi bittikten sonra yağlanmış fırın tepsisine hamuru dökerek 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kek pişmeye başladıktan sonra şerbetinizi hazırlayın. Kaynattığınız 3 bardak suya 3 barda şekeri de ilave eder iyice eritin ve ılımaya bırakın.

Kek piştikten sonra fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak üzerine bir su bardağı soğuk su dökün ve ılık şerbetin her tarafına eşit miktarda olacak şekilde gezdirin.

Soğumaya bırakın yeteri kadar soğuduktan sonra kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Bu arada sizlerde yorum kısmından kendi yapmış olduğunuz Revani tatlısının fotoğrafını çekip gönderebilirsiniz. Lezzeti ve görüntüsünü hakkında bize bilgiler verebilirsiniz.

Unutmayın yorum kısmında birçok insan sizin yorumunuzu görecek. Bu insanlara da tavsiyeler vererek yardımcı olabilirsiniz.Revani tatlısı tarifi isimli makalemizin sonuna geldik.

Umarız ki çok güzel bir tatlı ortaya çıkarmışsınızdır. Lütfen görselli şekilde yorum kısmından bizlere paylaşmayı unutmayın. Daha çok bu tarz tatlı tarifleri veya pasta tarifleri istiyorsanız aşağıdan yorum olarak belirtmeyi unutmayın

Çeşitli tatlı tarifleri için bu makalemizin altında bulunan yorum kısmından isteklerinizi belirtebilirsiniz. Sitemizde olmayan bir tatlı tarifinin istek üzerine eklenmesi 24 – 48 saat arasındadır.

Revani tatlısı

Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır.

Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denilmektedir. Tatlının içeriğinde yoğurt vardır. Şerbetli bir tatlıdır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT