1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Prof. Dr. Meryem Tuncel, Aldığı Ödülle Gururlandırdı
Prof. Dr. Meryem Tuncel, Aldığı Ödülle Gururlandırdı

Prof. Dr. Meryem Tuncel, Aldığı Ödülle Gururlandırdı

Türk bilim insanı Prof. Dr. Meryem Tuncel, Endowed Chair ödülüne sahip oldu.

A+A-

Osmaniye’de hayata gelen Prof. Dr. Meryem Tuncel, liseye kadar eğitimini burada tamamladı. Daha sonra Çukurova Tıp Fakültesi’ni kazanarak büyük bir başarıyla okulunu bitirdi. Yeterli düzeyde İngilizcesi olmamasına rağmen ABD’ye giderek dahiliye ve böbrek hastalıklarında okudu. Yaptığı başarılı çalışmalar ile oturma izni aldı ve çalıştığı üniversitede kısa zamanda başarılarıyla tanındı.

Prof. Dr. Tuncel, ABD’de Tıp’ta önemli görülen ödüllerden olan ve ilgilendiği alanda mükemmelliği bulabilmiş profesörlere verilen Endowed Chair ödülüne sahip oldu. Kazandığı ödül ile de çalışmalar yaptığı üniversiteye bir milyon dolar bağış yapıldı. Ödül ile çok mutlu olduğunu belirten Türk bilim insanı Tuncel, bu bağışın kendi onuruna yapıldığını ve akademik çalışmalar için faydalı olacağı için çok sevinçli olduğunu paylaştı.

Türkiye’deki pandemizamanını dainceleyen Prof. Dr. Tuncel, alınan tedbirleri çok başarılı bulduğunu ve çok erken tedbirler alındığını ifade etti. Çalıştığı yer olan Teksas’ta maske bulamadığı zamanların bile olduğunu açıkladı. Yaşanan pandemi kriziyle de Türkiye’nin sağlık turizmindeki başarılarının giderek daha da iyi hale geldiğini dile getirdi. Bundan sonraki aşamanın da değerli beyinlerin dışarıya gitmesine engel olmak olduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT