1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Prof. Dr. Karatay: Zeytinyağı kanı sulandırır
Prof. Dr. Karatay: Zeytinyağı kanı sulandırır

Prof. Dr. Karatay: Zeytinyağı kanı sulandırır

Prof. Dr. Canan Karatay; Zeytin ağaçları Allah’ın bize bahşettiği hayat kaynağıdır. Zeytin ağaçları hayattır. Değeri iyi bilinmelidir. Hakiki soğuk sıkım Zeytinyağının kanı sulandırıcı özelliği vardır.

A+A-

Mut kaymakamlığı ve Mut belediyesi tarafından organize edilen 8. zeytin ve zeytinyağı sempozyumuna davet edilen İç hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. DR. Canan Karatay sempozyuma katılanlara Zeytin ve Zeytinyağı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Karatay sempozyumda yaptığı konuşmada Zeytin ve zeytinyağının insan sağlığına faydalarını anlattı. Birçok hastalığa bu ürünlerin iyi geldiğini ve önceden önlediğini ifade eden Karatay, "Hakiki sokum sıkım zeytinyağı kanı sulandırır. Zeytinyağından gelen kalori ile beyaz şekerden gelen kalori aynı şey değildir. Kanser hücreleri üstünde etkisi vardır hatta kanseri önlediği de görülmüştür. Zeytinyağı meyve suları arasında en şifalı olanıdır. Zeytin hayattır zeytinyağı altındır kıymetini bilin" diye konuştu.

Mut Kaymakamı Muammer Köken de "Zeytin, ilçe için önemli bir meyvedir" dedi. Kaliteli zeytin ürünleri üreterek pazarda varlıklarını göstermenin ilçe adına önem arz edeceğini vurguladı.

Mut belediye Başkanı Volkan Şener ise Türkiye’nin zeytin yetiştiriciliğinde zirai ilaçların en az kullanıldığı ve haliyle en doğal zeytinini beldelerinde yetiştiğini vurgulayarak Belediye olarak ilçemizin zeytin tarımında gelişmesi için çalışmalara destek vereceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT