1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Pet şişeden su içmek tehlikeli mi?
Pet şişeden su içmek tehlikeli mi?

Pet şişeden su içmek tehlikeli mi?

Pet şişeden su içmek tehlikeli mi? sorusu yaz aylarında en çok merak edilen konuların başında gelmekte..Pet şişelerdeki suyun tartışmaya neden olunca Tüketici Dernek Federasyondan uyarı geldi; Sağlık Bakanlığına suyun kullanma ömrü netleşsin başvurusu yapıldı.

A+A-

Tüketiciye 18 aylık bir suyu sunmanın tehlikesi çok. Her pet şişenin içinde ki aynı ama tavsiye edilen tüketim tarihleri farklı. Bu sular son kullanma tarihi dolduğu zaman geri mi toplanıyor ne yapılıyor?

Üstelik bilim insanları da bu konuda iki ayrılmış durumda bazı bilim insanları bunlara kanserojen diyorlar bazı bilim insanları da sağlıklı diyorlar. İki sıcak yaz geçirmiş 40 derecenin üstünde güneş ışığına maruz kalmış su şişelerinin sağlıklı olduğu düşünülmüyor.

Pet şişede satılan suların kullanma ömrü 12 aydan başlıyor 36 aya kadar çıkabilliyor. Yönetmeliğe göre bunun bir sınırı yok. İşte bu yüzden de tüketiciler de yeni bir düzenleme istiyor.

O yeni düzenlemeyle birlikte pet şişelerin nasıl saklandığı da tüketici için önemli. Şimdi merak edilen Tüketici derneklerinin o başvurusu sonrası petlerdeki suyun kullanım ömrünün 1 yıl olup olmayacağı.

HABERE YORUM KAT