1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Obezite tehlikesi yeterince ciddiye alınmıyor
Obezite tehlikesi yeterince ciddiye alınmıyor

Obezite tehlikesi yeterince ciddiye alınmıyor

Doktorlar, bu çağın göz ardı edilen ancak acilen dikkate alınması gereken rahatsızlık türlerinden birinin de obezite olduğunun altını çiziyor.

A+A-

Uzmanlar, “Vücudun ağırlığı boya oranla çok yüksekse ve kişinin yağ kütleleri yağ içermeyen kütlelere kıyasla oldukça fazla ise, ortada ciddi bir obezitenin varlığından söz edilmelidir.” düşüncesinde birleşiyor.

Obezitede en önemli unsurlardan birinin, vücuda alınan enerji miktarı ile vücuttan çıkan enerji miktarı arasındaki dengesizlik olduğu aktarılıyor.

Böylece vücutta kalan ve herhangi bir yere harcanması mümkün olmayan “artık enerji”, kişi tarafından depolanıyor. Bunun sonucu olarak, obezite sorunu gündeme geliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımları incelendiğinde ise obezite, “kişinin sağlığını bozan düzeyde aşırı yağ birikimi” olarak tarif ediliyor.

Bilhassa karın çevresinde yağ birikiminin, diğer alanlardaki yağ birikimine göre daha tehlikeli bir husus olduğu bilgisi paylaşılıyor.

Bunun kalp hastalıklarına ilişkin bir risk faktörü olduğunun unutulmaması gerekiyor. Son derece kararlı ve uygun diyetlerin yanı sıra, egzersizin de ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, yaş ve kilo durumu elverişli ise obezite cerrahisinin de bir tedavi yolu olarak düşünülebileceğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT