1. HABERLER

  2. Netflix üyelik iptal etme işlemi nasıl yapılır?
Netflix üyelik iptal etme işlemi nasıl yapılır?

Netflix üyelik iptal etme işlemi nasıl yapılır?

Korona virüs salgını döneminde üyelik sayılarını 4'e katlayan popüler film ve dizi izleme platformu Netflix’den sıkılmış olabilirsiniz. Bu kapsamda üyelikten ayrılmak istiyorsanız Netflix üyelik iptal etme işlemi yapmanız gerekiyor. Gelin birlikte iptal işlemini adım adım gerçekleştirelim.

A+A-

Netflix bir üyeliğiniz var, ancak bu “üyelikten sıkıldım” iptal etmek istiyorum diyorsanız Netflix üyelik iptal etme işlemi nasıl yapılır? diye araştırma içerisindeyseniz sondakika.net.tr editörleri sizler için adım adım iptal işleminin nasıl yapılacağını araştırdı.

Netflix hesabınızdan çıkış yapmak uygulamalarını telefonunuzdan, tabletinizden veya televizyonunuzdan silmekle üyeliğinizi iptal etmiş olmuyorsunuz.  Bunun için üyelik iptal işlemi yapmanız gerekiyor. Aksi halde  siz izlemeseniz bile Netflix sizden ücret kesmeye otomatik olarak devam edecektir.

Netflix üyelik iptali nasıl yapılır? (bilgisayardan)

Öncelikle https://www.netflix.com/tr/ adresine giriyoruz.

Sağ üst kısımdaki “oturum aç” diyoruz.

Ardından açılan pencerede “kullanıcı adı” ve “şifre” bilgilerimizi giriyoruz. Şifremizi hatırlamıyorsak şifre hatırlatma yapabilirsiniz.

Herhangi profilden giriş yapıyoruz.

Açılan sayfadan, yine sağ üstteki Profil resmimizin yer aldığı alandaki küçük simgeye tıklıyoruz.

Burada "Hesap, Yardım merkezi, Oturumu kapat" seçenekleri çıkacak.


“HESAP” bağlantısını tıklıyoruz.

Açılan sayfada hesabınıza özel bilgilere erişeceksiniz. Burada sol köşede “Üyelik ve ödemeler” yazısının altında “üyeliği iptal et” şeklinde bir buton bulunuyor. Tıklayalım


Burada artık “Artık izlemek istemiyor musunuz? “

“Üyeliğinizi iptal etmek istediğinizden eminseniz işlemi tamamlamak için aşağıdaki düğmeye basın.” şeklinde uyarı verecek.

Burada "iptal işlemini tamamla" dediğimizde artık. Tüm işlemleri gerçekleştirmiş oluyorsunuz.

NOT: 10 ay içinde üyeliğinizi yeniden başlatırsanız; profilleriniz, favorileriniz, izleme tercihleriniz ve hesap ayrıntılarınız sizi bekliyor olacak

Telefondan Netflix üyelik iptal etme işlemi:

Öncelikle yukarıdaki işlemin benzerini telefonumuzdan yapacağız. Yukarıdaki işlemi bilgisayarımızdan yaptıysak artık telefondan bir işleme gerek kalmadığını belirtelim. Ancak siz sadece telefon üzerinden netflix’i izliyorsanız öyleyse biz sizler için netflix’i telefonunuzdan nasıl iptal edeceğinizi de anlatalım.

aşağıdaki linke telefonumuzdan tıklayarak iptal işlemini kolayca yapabiliriz.

https://www.netflix.com/cancelplan

Peki Netflix hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Yukarıdaki yaptığımız işlem sadece netflix üyeliğinizi iptal edecektir. Hesap silme ve üyelik iptal etme farklı şeylerdir. Siz şayet hesabınızı tamamen silmek isterseniz [email protected] adresine hesabınızın silinmesini talep ettiğiniz bir e-posta göndermeniz gerekiyor.

Bunun şuan için başka bir yolu bulunmuyor. Gönderdiğiniz hesap silme e-postası Netflix'e ulaştığında hesabınızın silinmesi için gerekli işlemler başlatılacaktır. Hesabınızın silinme işlemi onaylandığına dair bilgi geldiğinde kişisel verilerinizin tümüne yakını silinecektir.

Eğer ki üyeliğinizi iptal ettiğiniz sırada bir aboneliğiniz devam ediyorsa, kullanmayacağınız günler için Netflix'ten para iadesi alamayacağınızı hatırlatalım.

Netflix'i erken iptal edersem ne olur?

Netflix üye oldunuz erkenden iptal etmek istyebiliriz, ücretsiz deneme sürecinde olsanız bile, hesabınız mevcut faturalama döneminin sonunda otomatik olarak kapanana kadar Netflix izlemeye devam edebilirsiniz. Hesabınızı yeniden başlatmadığınız sürece ücret tahsil edilmeyecektir. Hesabınızın ne zaman kapanacağını görmek için Hesap sayfanızdaki Faturalama ayrıntıları bağlantısına tıklayın.

İptal ettikten sonra Netflix'e tekrar katılabilir miyim?

Netflix’e geri dönmeniz Evet mümkün . Bu konuda karar veriğiniz zaman Hesap sayfanızdan Netflix hesabınızı yeniden başlatın bağlantısına tıklamanız yeterli.

NEFLİX ÜYELİK ÜCRETİ NE KADAR

Netflix Basic Paket:

Aynı anda sadece tek bir cihazın yayın izlemesine imkan veriyor. İçerikte standart çözünürlük sağlıyor. Ücreti ise aylık sadece 15.99 TL.

Netflix Standart Paket:

Aynı anda iki cihazdan yayın izleme olanağı mevcut. Ayrıca içeriklerde HD yayın (720p) çözünürlük sağlıyor. Ücreti ise aylık sadece 27.99 TL.

Netflix Premium Paket:

Aynı anda 4 cihaza kadar yayın izleme imkanı var. İçeriklerde HD ve Ultra HD (1080 / 4K) çözünürlük sağlıyor. Aylık ücreti ise sadece 39.99 TL

HABERE YORUM KAT